Politiikka

Kansalaispuolue tähtää eduskuntavaaleihin – ja Väyrynen pääministeriksi

Politiikka 31.01.2018

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen pitää lähtökohtaa hyvänä presidentinvaalien jälkeen.


Kari Salonen
Kansalaispuolueen Paavo Väyrynen (vas.) tähtää pääministeriksi eduskuntavaaleissa. Puolue valmistautuu vaaleihin täysillä, puheenjohtaja Sami Kilpeläinen sanoo.

Kansalaispuolue (KP) tähtää eduskuntavaaleissa vähintään keskisuureksi puolueeksi ja puolueen perustaja Paavo Väyrynen pääministeriksi, KP:n puheenjohtaja Sami Kilpeläinen kertoo.

Kilpeläisen mukaan puolue perustaa piiriorganisaation kaikkiin vaalipiireihin, osassa sellainen jo on.

”Aiomme saada täydet ehdokaslistat kaikkiin 12 vaalipiiriin.”

”Maakuntia tyhjentävään ja valtaa keskittävään politiikkaan haetaan muutosta.”

Luottamus nykypolitiikkaan on Kilpeläisen mukaan kovin heikko ja ihmiset haluavat muutosta.

”Lähtökohta on hyvä, sillä presidentinvaalissa Väyrysen taakse jäivät sekä johtavan hallituspuolueen että johtavan oppositiopuolueen ehdokkaat”, Kilpeläinen sanoo ja tarkoittaa keskustan Matti Vanhasta ja sosialidemokraattien Tuula Haataista.

Kansalaispuolueesta kerrotaan, että tähtäimessä on saada eduskuntaan parikymmentä paikkaa eli kymmenen prosentin äänisaalis ja myöhemmin sitä enemmän.

”Maakuntien kyykyttämisen täytyy loppua, myös nykyhallitus on jatkanut päinvastaisista puheista huolimatta kaupunkeihin keskittävää politiikkaa.”

Kansalaispuolue ajaa myös irrottautumista eurosta ja nykyistä hallitumpaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Väyrynen on palaamassa eduskuntaan EU-parlamentista ensi keväänä ja aikoo perustaa oman eduskuntaryhmän. Hän pitää asiasta tiedotustilaisuuden ensi torstaina.

Väyrynen on myös keskustan jäsen ainakin toistaiseksi. Keskustan johto haluaisi, että hän eroaisi puolueesta, mutta erottamisen voi tehdä vain Keminmaan paikallisyhdistys.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT