Politiikka

Suomenmaa jyrkkänä: Väyrysen ehdot "harvinaisen röyhkeitä" jopa tämän omassa mittakaavassa

Politiikka 03.02.2018

Lehti vaatii, että Väyrysen sitouduttava pysymään puolueessa myös hävitessään puheenjohtajavaalin.


Aleksi Tuomola
Suomenmaa linjaa, että keskustan ei pidä ottaa Paavo Väyrystä puheenjohtajaehdokkaaksi, jos tämä ei eroa perustamastaan kansalaispuolueesta.

Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaa ottaa lauantain pääkirjoituksessaan tiukan kannan Paavo Väyrysen suunnitelmiin haastaa Juha Sipilä puolueen puheenjohtajuudesta.

Suomenmaa linjaa, että keskustan ei pidä ottaa Väyrystä puheenjohtajaehdokkaaksi, jos tämä ei eroa perustamastaan kansalaispuolueesta.

Väyryseltä pitäisi lehden mukaan myös edellyttää sitä, että hän jää keskustan jäseneksi, vaikka häviäisi puheenjohtajakisan.

"Tämä on vähintä, mitä itseään kunnioittavan puolueen on vaadittava puheenjohtajaehdokkaaksi pyrkivältä henkilöltä", Suomenmaa paaluttaa.

Väyrynen on ilmoittanut eroavansa keskustasta, jos häviää puheenjohtajaäänestyksen puoluekokouksessa.

Sipilä ilmoitti torstaina Väyrysen ilmoituksen jälkeen olevansa valmis rehtiin kilpaan puheenjohtajuudesta.

Suomenmaan mukaan Väyrysen ehdoilla rehti kilpa ei voi toteutua.

Ylipäätään lehti pitää Väyrysen suunnitelmaa "harvinaisen röyhkeänä jopa Väyrysen mittakaavassa". Suomenmaa arvioi Väyrysen laskeskelevan saavansa puheenjohtajakilvan varjolla puhetilaisuuksia ympäri Suomea, väittelymahdollisuuksia Sipilän kanssa sekä komean lähdön puolueesta "sataprosenttisen varman tappion" jälkeen.

"Toisin sanoen koko keskustan organisaatio kunnallisjärjestöistä puheenjohtajaan saakka alistettaisiin palvelemaan koko kevään ajaksi vain ja ainoastaan Väyrysen kansalaispuolueen eduskuntavaalikampanjaa", Suomenmaa siunailee.

"Keskustalla pitää olla sen verran itsetuntoa, että se ei tällaiseen käsikirjoitukseen alistu."

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT