Politiikka

Väyrynen Ykkösaamussa: "Koen olevani Urho Kekkonen"

Politiikka 05.02.2018

Paavo Väyrysen mukaan keskustalla on ratkaiseva asema, kun ajatellaan Suomen tulevaisuutta.


Jaana Kankaanpää
Väyrynen ilmoitti viime viikolla, että hän tavoittelee keskustan puheenjohtajuutta kesällä Sotkamossa järjestettävässä puoluekokouksessa.

Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen kommentoi aikeitaan pyrkiä keskustan puheenjohtajaksi Ylen Ykkösaamussa tänään maanantaina.

Väyrysen mukaan keskustalla on ratkaiseva asema, kun ajatellaan Suomen tulevaisuutta. Hänen mukaansa puolue pitääkin pelastaa, ja vaikuttaa sitä kautta Suomen tulevaisuuteen.

"Jos keskusta romahtaa, se johtaa entistä huonompaan kehitykseen", Väyrynen totesi.

Keskustan kunniapuheenjohtaja totesi Ylen haastattelussa, että hänellä on laajaa luottamusta siinä joukossa, joka on ollut hylkäämässä keskustan. Lisäksi hän uskoo, että on mahdollista luoda niin sanottu alkiolaisten voimien allianssi, jota yhdistävät muun muassa Suomen itsenäisyyden puolustaminen, tasa-arvo sekä aluepolitiikka, jossa huolehditaan maaseudun ja maakuntien elinvoimasta.

Keskustan ongelma on Väyrysen mukaan vuosikausia ollut se, että puolueelta puuttuu strateginen ajattelu, eikä puolueen piirissä keskustella.

"Minä en ole kahteen vuoteen saanut tilaisuutta keskustella puolueen johdon kanssa", hän sanoi.

Ylen haastattelussa Väyrynen kommentoi myös omaa asemaansa keskustassa historiaan peilaten. Eräissä arvioissa Väyrystä on verrattu esimerkiksi Veikko Vennamoon, joka hajotti keskustapuoluetta.

"Koen olevani pikemmin Urho Kekkonen. Ei hän olisi 50–60 -luvulla taipunut siihen, että maalaisliitto olisi mennyt Tannerin ja Vennamon linjoille. Hän ei varmasti olisi siihen tyytynyt, vaan olisi taistellut loppuun saakka. Näin minäkin aion tehdä"

Väyrynen ilmoitti viime viikolla, että hän tavoittelee keskustan puheenjohtajuutta kesällä Sotkamossa järjestettävässä puoluekokouksessa.

Ykkösaamun lähetyksen pääset kuuntelemaan tästä.

Lue lisää:

Väyrynen: "Yritän vielä kerran pelastaa keskustan – asetun ehdolle puheenjohtajaksi ensi kesänä"

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT