Politiikka

Ruotsinkielinen tuottajajärjestö SLC yrittää hiljentää sähköpostihäirikköä – teki ilmoituksen poliisille

Politiikka 14.02.2018

SLC:tä kritisoivia sähköposteja on lähetetty yli tuhannelle päättäjälle. SLC:n mielestä kampanja on mustamaalaava.


Jaana Kankaanpää
SLC:n puheenjohtajan ja kansanedustajan Mats Nylundin (r.) mielestä järjestöä yritetään järjestelmällisesti mustamaalata. "Siksi haluamme selvittää, että voiko tämän pysäyttää juridisin keinoin."

Ruotsinkielinen tuottajajärjestö SLC on tehnyt poliisille tutkintapyynnön järjestöä kritisoivasta epäasiallisesta sähköpostikampanjasta.

Jopa 1 200 vastaanottajaa on saanut kuukausien ajan SLC:tä sekä Pohjanmaalla sijaitsevaa SLC:n jäsenliittoa Österbottens svenska producentförbundia (ÖSP) kritisoivia sähköposteja.

SLC:n puheenjohtajan ja kansanedustajan Mats Nylundin (r.) mielestä kyse on mustamaalauksesta.

"Koemme kovin ikäväksi sen, että luottamushenkilömme, aiemmat luottamushenkilömme, toimihenkilömme, yhteistyökumppanimme ja myös täysin ulkopuoliset joutuvat näin laajan mustamaalauksen ja epäasiallisen massalähetyksen kohteeksi," Nylund kommentoi SLC:n tiedotteen mukaan.

Viesteissä sähköpostien lähettäjä käy SLC:n mielestä henkilökohtaiseen hyökkäykseen järjestön nykyisiä ja entisiä luottamushenkilöitä ja toimihenkilöitä kohtaan.

"Hän haluaa aiheuttaa mediavyöryn SLC:tä kohtaan monta vuotta kestäneistä yksityisoikeudellisista riita-asioista, joissa järjestöllämme ei ole osaa. Emme voi hyväksyä yksityishenkilön häiritsevän järjestömme toimintaa tällä tavoin. Siksi haluamme selvittää, että voiko mustamaalauksen pysäyttää juridisin keinoin", Nylund jatkaa.

SLC kertoi tutkintapyynnöstä poliisille tänään keskiviikkona. Sähköposteista kertoi ensimmäisen kerran joulukuussa ruotsinkielinen maatalouslehti Landbygdens Folk.

Aiheeseen liittyvät artikkelit