Politiikka

Kansan mielestä EK on vaikutusvaltaisin järjestö, Yrittäjät jää hännille

Vaikutusvaltaisena pitämisestä huolimatta kansa ei luota EK:hon. Aktiivimallin vastainen mielenilmaus vähensi kansan luottamusta sekä hallitukseen että SAK:hon.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on suomalaisten mielestä maan vaikutusvaltaisin talouden etujärjestö, Maaseudun Tulevaisuuden teettämä kysely kertoo.

Samaan aikaan EK on vähiten luotettu etujärjestö, jos sen ja nykyisen hallituksen näkemykset ovat erilaiset. Sen sijaan palkansaajajärjestöihin kansa luottaa jopa enemmän kuin hallitukseen. Luotetuin on korkeakoulutettujen Akava.

Tulokseen vaikuttaa hallituksen nykyinen kokoonpano.

MTK:n vaikutusvallan kansa arvioi vähäisemmäksi kuin työmarkkinajärjestöjen, mutta suuremmaksi kuin Suomen Yrittäjien. Kumpaankin luotetaan suunnilleen yhtä paljon.

Työttömyysturvan aktiivimallista käyty keskustelu ja SAK:n sitä vastaan järjestämä mielenilmaus vähensivät kansan luottamusta sekä hallitusta että SAK:ta kohtaan. Enemmän väheni kansan luottamus hallitukseen.

SAK järjesti mielenilmaisun kaksi viikkoa sitten. Kysely tehtiin viime viikonvaihteessa. Vastaajia oli runsas tuhat.

Lue myös: Mielenilmaus heikensi joka toisen luottamusta hallitukseen, myös SAK:n oma luottamus väheni

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Osa nuorista suomalaisista aikuisista valmiita rajuihin toimiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi – jopa ammatin vaihto mahdollista

Yrittäjät ovat valmiita maksamaan päästöistä enemmän veroja – ehtona yrittämisen ja työn verotuksen keventäminen

EK:n johtava ekonomisti tylyttää Antti Rinnettä: ”Hänen kommenteistaan paistaa, ettei ikävää totuutta haluta sanoa”