Politiikka

Turkistuottajat haluavat eläinsuojelulakiin selkeän vesikirjauksen: Jatkuva vedensaanti on eläintenpidon perusedellytys

Liiton mielestä jokaisella eläimellä pitää olla jatkuvasti vettä saatavilla, ja vettä pitää myös olla riittävästi janon tyydytykseen.
Kimmo Haimi
Turkiselinkeinon mukaan sekä tuotanto- että lemmikkieläinten hyvinvointi pitäisi nostaa vielä selkeämmin keskiöön lainsäädännössä.

Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ProFur toteaa tulevasta eläinsuojelulaista jättämässään lausunnossa, että jatkuva vedensaanti ja riittävä ruokinta ovat eläintenpidon perusedellytyksiä.

Liiton mielestä jokaisella eläimellä pitää olla jatkuvasti vettä saatavilla, ja vettä pitää myös olla riittävästi janon tyydytykseen.

"Turkiselinkeino haluaa, että uuteen lakiin eläinten hyvinvoinnista tulee selkeä vesikirjaus. Teemme nyt selväksi kantamme vesiasiaan, koska julkisuudessa on levitetty vääriä väitteitä turkiseläinten veden saannista. Eläimet ovat aina saaneet säännöllisesti puhdasta vettä ympäri vuoden ja saavat jatkossakin", ProFurin toiminnanjohtaja Marja Tiura sanoo tiedotteessa.

Turkiselinkeinon mukaan sekä tuotanto- että lemmikkieläinten hyvinvointi pitäisi nostaa vielä selkeämmin keskiöön lainsäädännössä. ProFurin lausunnon mukaan lakiluonnoksessa voisi näkyä enemmän EU:n eläinten hyvinvointistrategian alkuperäinen tavoite. Hyvinvointistrategian tavoitteena on sekä tuotanto- että lemmikkieläinten hyvinvoinnin parantaminen sekä olemassa olevan Welfare Quality-mittariston hyödyntäminen.

"Turkiselinkeino on ollut alkutuotannon alojen edelläkävijänä hyvinvointimittariston käytössä, ja jatkamme eläinten hyvinvoinnin kehittämistä yli lainsäädännön minimivaatimusten", Tiura vakuuttaa.

Lue lisää

"Turkisala ei ole tässä mukana" – turkiskasvattajain liiton Marja Tiuran mukaan EU:n häkkikielto ei koskisi turkiseläimiä

Juuri nyt villieläinten poikaset ottavat haparoivia ensiaskeleitaan ihmisten ilmoilla – laki velvoittaa auttamaan avun tarpeessa olevaa eläintä

Suhtautuminen turkistarhaukseen jakaa kansan – tutkimuksen mukaan vajaa puolet kannattaa

Keskeytetyn suojelukoiratoiminnan uusi koulutus pyörähti käyntiin – Käyttäytymistutkija: "Viettiteoriat ovat vanhaa maailmaa"