Politiikka

Paavo Väyrynen blogissaan: Meneillään laiton kaappausyritys

Politiikka 04.03.2018

"Sitä näyttää johtavan viime heinäkuussa jäseneksi liittynyt ja varapuheenjohtajaksi nostettu Piia Kattelus. Keulakuvaksi ja likaisen työn tekijäksi on joutunut puheenjohtaja Sami Kilpeläinen."


Jaana Kankaanpää
Piia Kattelus, Sami Kilpeläinen ja Tuula Komsi pyrkivät siirtämään huomion sivuun omaan toimintaansa liittyneistä räikeistä laittomuuksista, Paavo Väyrynen syyttää.

Perustamastaan kansalaispuolueesta lauantaina erotettu europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kirjoittaa tänään sunnuntaina blogissaan, että puolueessa on meneillään laiton kaappausyritys.

"Sitä näyttää johtavan viime heinäkuussa jäseneksi liittynyt ja varapuheenjohtajaksi nostettu Piia Kattelus. Keulakuvaksi ja likaisen työn tekijäksi on joutunut puheenjohtaja Sami Kilpeläinen. Koplan kolmas on hallituksen jäsen Tuula Komsi."

Väyrynen pitää itseään kohtaan esitettyjä puolueen talouteen liittyviä syytöksiä järjettöminä.

Selvitettävää on sen sijaan hänen mielestään Katteluksella ja Kilpeläisellä.

"Eilen esittämillään järjettömillä syytöksillä Kattelus, Kilpeläinen ja Komsi pyrkivät siirtämään huomion sivuun omaan toimintaansa liittyneistä räikeistä laittomuuksista. Pakoon he eivät kuitenkaan niitä pääse. Helsingin käräjäoikeus saa pian käsiteltäväkseen uusia moitekanteita. Harkitsen myös mahdollisuutta saattaa heidät rikosoikeudelliseen ja vahingonkorvausvastuuseen", Väyrynen toteaa.

Kilpeläisen mukaan Väyrysen erottamisen taustalla ovat tilinkäyttöön liittyvät väärinkäytökset ja vaaliraharikkomukset ja että kyse on viisinumeroisesta summasta rahaa.

Käräjäoikeuden tulevia ratkaisuja Väyrynen luonnehtii periaatteellisesti hyvin merkittäviksi. "Kysymys on siitä, että puolueidenkin tulee toimia maan lakeja ja omia sääntöjään noudattaen."

Lue myös:

Kilpeläinen ja Kattelus jatkavat kansalaispuolueen johdossa – Kattelus pitää Väyrysen omaa kokousta laittomana

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT