Politiikka

Keskustan Kaunisto rinnastaa Elina Lepomäen Paavo Väyryseen: "Viattoman hymyn kera todistellaan, että ei edes osata poliittisia pelejä"

Politiikka 05.03.2018

Lepomäki saattaisi haluta seuraavaksi kansalaispuolueeseen, ex-kansanedustaja visioi.


Jaana Kankaanpää
Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki on ilmoittanut äänestävänsä puolueensa ajamaa sote-lakiesitystä vastaan.

Keskustalainen poliitikko, entinen kansanedustaja Timo Kaunisto ruotii kokoomuksen Elina Lepomäkeä Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissaan.

Kauniston mukaan Lepomäki on oikeassa soten valinnanvapauden ongelmallisuudesta, mutta rikkoo ulostulollaan eduskuntaa, hallitusta ja kokoomusta.

"Elina Lepomäki on hyvinkin oikeassa siinä, että valinnanvapaus on sotelle suuri ongelma. Jos Lepomäki olisi vaivautunut tuomaan excel-laskelmansa keskustan Hannakaisa Heikkisen tueksi viime syksyn pörriäis-väännössä, hän olisi tehnyt sitä työtä, johon hänet on valittu."

"Nyt Lepomäki hajottaa paitsi hallitusta ja eduskuntaa, ennen muuta omaa puoluettaan kokoomusta. Ollaan Paavo Väyrysen karsinassa, kun viattoman hymyn kera todistellaan, että ei edes osata poliittisia pelejä."

Kaunisto pohtii uusien poliittisten liikkeiden kohtaloa. Lepomäki saattaisi haluta kansalaispuolueeseen, josta Paavo Väyrynen vasta erotettiin.

"Yleensä karisma katoaa rahan puutteeseen ja sisäisiin ristiriitoihin. Niin taisi eilen käydä kansalaispuolueelle, jonka muistoa harva jää kaipaamaan. Tai kenties kapun Sami Kilpeläisen vielä kannattaa pitää kännykkä auki. Ehkä Elina Lepomäki soittaa."

Lue koko kolumni:

Timo Kaunisto: Kympin oppilaasta ei ole joukkuepelaajaksi

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT