"Tämä on oikeaa työtä MTK:lta", sanoo maaseutunuorten puheenjohtaja Hack the Food -tapahtumasta - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

"Tämä on oikeaa työtä MTK:lta", sanoo maaseutunuorten puheenjohtaja Hack the Food -tapahtumasta

Yksi asia tuli selväksi: suomalaiset ovat huonoja myymään.
Eija Mansikkamäki
Maaseutunuorten puheenjohtaja Heikki Huhtanen osallistui viikonloppuna Hack the Food -tapahtumaan MTK:n toimistolla.

"Tämä on juuri oikeaa työtä MTK:lta", maaseutunuorten tuore puheenjohtaja, loimaalainen viljan- ja hampunviljelijä Heikki Huhtanen hihkui innoissaan sunnuntaina Maalaistentalon kokoustiloissa.

Ympärillä pyöri puolensataa suomalaista ja kansainvälistä verkkokaupan kiemuroita tuntevaa ja ideoita pursuavaa ihmistä. Heidän vapaaehtoinen ideoimisviikonloppunsa oli päättymässä parhaiden palkitsemiseen sunnuntai-iltana. Palkintona oli muun muassa ravintolalahjakortteja.

Monella oli omakin lehmä ojassa eli tarkoitus päästä jotenkin mukaan bisnekseen, monella myös aito huoli suomalaisen ruuan hyvästä mutta tuntemattomasta maineesta.

Huhtanen sanoi tulleensa paitsi etsimään myyntikanavia, varsinkin jakamaan ajatuksiaan ja villejä ideoitaan ja kuuntelemaan muilta, kuinka asioita voisi kehittää. Yksi tuli hänellekin selväksi ulkomaalaisten osallistujien suusta: suomalaiset ovat huonoja myymään.

"Esimerkiksi metsämustikka olisi monen mielestä maailmalla melkein kaviaaria! Kiinnostavaa on myös alusta, jonne koottaisiin tilojen tarinoita."

Sellainen oli tekeillä yhdellä ryhmällä, ja toiminnassa valmiinakin nimellä ProLocalis. Sieltä voi etsiä erilaisia palveluita haluamansa reitin varrelta.

Huhtasen mielestä on hienoa, että viljelijöiden työn tueksi on tarjolla tämänkaltaista ideointia.

"Innostus tarttuu ja viime kädessä kaikki hyötyvät."

Hack the Food -tapahtuman järjestivät MTK, yrityshautomo Founder Institute ja Maaseutuverkosto.

Lue myös:

Perunarieska etsii ostajaa MTK:n kellarissa

MTK:n maalaistentalossa selvitetään ruuan verkkokaupan haasteita

Lue lisää

S-ryhmä julkaisi myyntilukunsa: Ruokakaupan vahva kasvu jatkuu, ABC-ketjun myynti nousussa rajoitusten purkamisen avittama

Ruoan verkkokaupan hurja kasvu ei ole jäämässä vain hetken huumaksi – suomalaisilla verkkokaupoilla jopa satojen prosenttien kasvua

Kotimaiset viinit ja viinat kiepautetaan Viron kautta takaisin Suomeen – "Hölmöläisten hommaa. Mikäli etämyynti olisi Suomessa mahdollista, jäisi tuottajalle enemmän katetta"

Lämmin ja kostea sää ennakoi viljoille tauteja – Hyvinkäällä ruiskutettiin mallasohran suojaksi tauti- ja rikkakasviaineita sekä korrenvahvistajaa