Politiikka

Tuomas Enbuske siirtäisi maataloustukia lastentarhanopettajille – "Voisi maksaa vaikka diplomi-insinööritasoista palkkaa"

Politiikka 12.03.2018

Iltalehden kolumnisti Enbuske huomauttaa kirjoituksessaan, että eläimen hoitamisesta saa Suomessa lapsen hoitamista parempaa palkkaa.


Enbusken mielestä meidän pitäisi tehdä arvovalinta maataloustukien ja lastentarhanopettajien palkkojen välillä.

Toimittaja Tuomas Enbuske ottaa Iltalehdessä julkaistussa kolumnissaan Helsingin, Espoon ja Vantaan sopimaan lastentarhanopettajien palkkoja koskevaan kartelliin. Kolumnissaan hän pohtii, mitä lastentarhanopettajien palkkatilanteelle voisi tehdä.

Enbuske huomauttaa kirjoituksessaan, että eläimen hoitamisesta saa Suomessa lapsen hoitamista parempaa palkkaa.

"Se on täysin mielisairasta. Itse asiassa maatalousyrittäjän mediaanitulo on parempi kuin suomalaisen palkansaajan keskimäärin", Enbuske kirjoittaa.

Suomalaisen maatalousyrittäjän kotitalouden käytössä olevat tulot olivat vuonna 2016 Enbusken mukaan yli 56 000 euroa, kun tavallisella kotitaloudella ne olivat 50 000 euroa.

"Joka ainoaa maatalouden työllistä tuetaan noin 32 000–40 000 eurolla vuodessa", tunnettu toimittaja toteaa kolumnissaan.

Enbusken mielestä meidän pitäisi tehdä arvovalinta maataloustukien ja lastentarhanopettajien palkkojen välillä.

"Jos suomalaista kannattamatonta maataloutta ajettaisiin alas, lastentarhanopettajille voisi maksaa vaikka diplomi-insinööritasoista palkkaa", hän kirjoittaa.

Hän vakuuttaa kolumnissaan, ettei hän missään nimessä vihaa maatalousyrittäjiä. Sen sijaan hän huomauttaa, että alan tekohengitys on järjetöntä.

Iltalehti:Tuomas Enbuske kolumnissaan: Suomi arvostaa enemmän lehmiään kuin lapsiaan - ja näin virhe korjataan!

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT