Politiikka

Väyrynen kertoo palaavansa eduskuntaan 12. kesäkuuta: "Ilon ja riemun päivä"

Politiikka 04.05.2018

Väyrynen aikoo muodostaa oman eduskuntaryhmän.


Väyrynen aikoo muodostaa eduskunnassa oman eduskuntaryhmänsä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen aikoo palata eduskuntaan 12. kesäkuuta. Väyrynen kertoo blogissaan lähettäneensä eilen eduskunnan puhemiehelle ilmoituksen paluustaan.

Väyrysen mukaan hänen Euroopan parlamentin jäsenyytensä lakkaa parlamentin säädösten mukaan, kun hänen paluunsa eduskuntaan varmistuu. Mirja Vehkaperä (kesk.) nousee Väyrysen tilalle Euroopan parlamenttiin. Eduskunnassa Väyrynen ottaa Mikko Kärnän (kesk.) paikan.

Kesäkuun 12. on siis ilon ja riemun päivä. Pääsen taas mukaan kotimaan politiikkaan vaikuttamaan sekä Suomen ulko-, turvallisuus ja Eurooppa-politiikan linjaan että maamme sisäpolitiikan suuntaan, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrynen valittiin eduskuntaan keväällä 2015, mutta hän ilmoitti pian vaalien jälkeen jatkavansa työtään Euroopan parlamentissa.

Väyrynen aikoo muodostaa eduskunnassa oman eduskuntaryhmänsä. Eduskunnassa olisi näin kesällä kaksi yhden miehen eduskuntaryhmää, kun myös kokoomuksesta eronnut Harry "Hjallis" Harkimo perusti huhtikuussa oman ryhmänsä.

Väyrynen sanoo pyrkivänsä yhteistyöhön yli puoluerajojen niiden kansanedustajien kanssa, jotka ovat valmiita puolustamaan Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta, toteuttamaan hallittua maahanmuuttopolitiikkaa, toimimaan köyhyyden poistamiseksi ja vahvistamaan maaseudun ja maakuntien elinvoimaa.

Hän sanoo työn Euroopan parlamentissa olleen antoisaa, mutta että siihen on liittynyt myös ikäviä piirteitä. Konkaripoliitikon mielestä parlamentin enemmistö ajaa EU:n kehittämistä ylikansalliseksi liittovaltioksi vastoin kansan tahtoa.

STT ei ole vielä tavoittanut puhemies Paula Risikkoa (kok.) kommentoimaan asiaa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT