Politiikka

Karjalainen: Lieksa ei allekirjoita suurriista-apusopimusta – syynä raha

Riistanhoitoyhdistys haluaa kulukorvauksia, jotka olisivat "pikkurahoja siihen verrattuna, että poliisi hoitaisi tehtävät itse". Poliisi aikoo hoitaa tehtävät itse.
Luontoon jää poliisin mukaan jatkossa enemmän loukkaantuneita eläimiä, koska poliisilta puuttuu metsästyskoira.

Lieksan riistanhoitoyhdistys on jättänyt allekirjoittamatta poliisin ja riistanhoitoyhdistyksen välisen suurriistavirka-apusopimuksen, kertoo sanomalehti Karjalainen.

Uuden sopimuksen allekirjoittavat kaikki Suomen riistanhoitoyhdistykset tänä keväänä, ja Lieksa on ainoa, jossa sopimus on jätetty kirjoittamatta.

Ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen Itä-Suomen poliisilaitokselta luonnehtii lehdessä tilannetta yllättäväksi ja hämmentäväksi ja kertoo poliisilaitoksen olevan pettynyt tilanteeseen.

Lieksan riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Reijo Kortelainen puolestaan haluaa SRVA-tehtävien korvaukset kuntoon ennen allekirjoittamista. Se tarkoittaa korvausta kuluista, kuten kilometrikorvauksia ja pidemmistä rupeamista myös päivärahaa.

"Nämä ovat pikkurahoja siihen verrattuna, että poliisi hoitaisi tehtävät itse", Kortelainen vakuuttaa.

Hän arvostelee myös sitä, että SRVA-tehtävät vakuutetaan metsästäjävakuutuksesta eli metsästäjät ovat maksumiehinä SRVA-vahingoissa.

"SRVA-tehtäväthän eivät ole metsästystä, vaan virkatehtäviä."

Harri-Pekka Pohjolaisen mukaan poliisi hoitaa suurriistatehtävät jatkossa itse. Toisaalta poliisilla ei ole käytössään esimerkiksi metsästyskoiraa, minkä vuoksi hän sanoo luontoon jäävän jatkossa aiempaa enemmän loukkaantuneita hirviä.

"Kolarissa loukkaantuneen hirven jäljittäminen ilman koiraa sulan maan aikaan on sellainen tehtävä, jossa kädet nousee nopeasti poliisilla pystyyn."

Lue lisää

Sipoossa 11 villisikaa sai surmansa kolarissa – Auto lanasi laumaan moottoritiellä 120 km/h nopeudella

Maaseudulla asuvien ihmisten halutaan sietävän suden lajisuojelua mihin hintaan hyvänsä

Kolmijalkaisen suden juoksu loppui Punkalaitumella

Poliisi määräsi kolmijalkaisen suden lopetettavaksi: "Eläimen kulkeminen on hankalaa ja se liikkuu pihoilla sekä auratuilla teillä"