Politiikka

Timo Soini pitää Jussi Halla-ahoa kyvyttömänä johtamaan perussuomalaisia: "Hän on täysin hyödytön"

Timo Soinilla ei ole ollut enää viime kesän välirikon jälkeen yhteyksiä perussuomalaisiin.
Kari Salonen
"Kun tuli Halla-aho, Huhtasaari, Hakkarainen ja Eerola, niin sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa mitä minä perustin", Timo Soini sanoo.

"Sen haluan tehdä selväksi, että sillä ei ole mitään tekemistä minun kanssani", ulkoministeri Timo Soini (sin.) sanoo entisestä puolueestaan perussuomalaisista.

Viime kesän välirikon jälkeen yhteyksiä perussuomalaisiin ei enää ole. Letkut on irti.

"Kun tuli Halla-aho, Huhtasaari, Hakkarainen ja Eerola, niin sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa mitä minä perustin", Soini sanoo MT:n haastattelussa.

Ei jää myöskään epäselväksi, mitä hän ajattelee perussuomalaisten puheenjohtajasta Jussi Halla-ahosta.

"Hän on täysin hyödytön. Tämän tyyppiset liikkeet vaativat johtajan, joka tietää mitä tekee ja uskaltaa tehdä sen."

Halla-aholla ei Soinin mielestä ole kumpaakaan kykyä.

Viime kesän tapahtumien jälkeen näyttää hieman kyseenalaiselta, kannattiko Halla-aho pitää puolueessa vaikka hän sai tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Soini oli luvannut tuomion saavien saavan potkut.

"He olivat vähemmistö. Kun olin keulassa, vaikutusvalta oli minun linjallani. Kun en enää ollut, tilanne muuttui. Isossa puolueessa on isot toleranssit ja perussuomalaiset oli minun aikana iso puolue. Nyt se en enää ole", Soini kommentoi viime kesän tapahtumia.

Soini toivoisi politiikkaan lisää pitkäjänteisyyttä. Nykyään puoluejohtajat tuomitaan yhden vaalitappion jälkeen. Aikaa kasvaa valtiomieheksi ei anneta.

"Vistbackan kanssa oltiin kahdestaan ja kesti kuusi vuotta päästä eduskuntaan."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Soini pohtii blogissaan ehdotusta keskustan puheenjohtajuudesta: Esityksessä on sekä kieli poskessa että vakava viesti

Yksi kiistää ihmisen vaikutuksen ilmastonmuutokseen, moni hakee yhteistyötä Venäjän kanssa – millaiseen seuraan perussuomalaiset hakeutuu EU-parlamentissa?

Halla-aho haluaa hiilitullit EU:n ulkopuolelta tuleville tuotteille: "Näin ohjaisimme kolmansia maita kohti eettisiä ja ekologisia tuotantotapoja"