Politiikka

Sipilä: Isojen kaupunkien tarpeet huomioitu – "Tämä on protestointia"

Politiikka 16.05.2018

Helsinki, Espoo ja Vantaa ilmaisivat tiistai-iltana yhteisessä lausunnossaan, ettei uudistusta pidä hyväksyä nykymuodossaan.


Tampereella on paljon sote-uudistuksen vastustajia. Lehtikuva / Pekka Sakki

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo, että suurten kaupunkien aiemmin esittämät näkemykset sote-uudistukseen on otettu valmistelussa huomioon eikä pääkaupunkiseudun kuntien nyt sorvaamassa kriittisessä lausunnossa ole sinänsä mitään uutta.

"Lausunnothan on jo saatu, nämä lausunnot eivät enää tähän prosessiin tule. Tämä on nyt protestointia", Sipilä sanoi STT:lle keskiviikkona eduskunnassa.

Sipilä sanoo, että suurten kaupunkien huolet on huomioitu, kun pääkaupunkiseudun erityisratkaisun mahdollisuutta selvitettiin ja sellaiseen päädyttiinkin kasvupalveluiden puolella.

Helsinki, Espoo ja Vantaa ilmaisivat tiistai-iltana yhteisessä lausunnossaan, ettei uudistusta pidä hyväksyä nykymuodossaan. Lausunnon mukaan uudistuksella on paljon vahingollisia vaikutuksia kasvavien kaupunkien taloudelle, palveluille ja investointikyvylle.

Aamulehti kertoi keskiviikkona, että myös Tampereen kaupunginvaltuustoon on tulossa kiireellisesti käsiteltäväksi lausunto, joka tähtää sote- ja maakuntauudistuksen kaatamiseen.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT