Politiikka

EK toivoo tulevalta hallitukselta kasvun kannusteita pk-yrityksille

Politiikka 30.05.2018

Yksinyrittäjiä pitäisi kannustaa työllistämään, sanoo EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.


Marjo Koivumäki
EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Elinkeinoelämän Keskusliitto EK haluaa saada pk-yritykset tulevan hallituksen hallitusohjelman ytimeen.

EK haluaa ensi vuoden eduskuntavaalien jälkeen aloittavan hallituksen toteuttavan uudistuksia, jotka vauhdittaisivat pienten ja keskisuurten yritysten etenemistä yli ratkaisevien kasvu- ja työllistämiskynnysten.

"Työllisyysasteen nostaminen on seuraavan hallituksen avaintehtäviä. Nyt on aika kannustaa yksinyrittäjiä ryhtymään työnantajiksi ja edelleen kasvamaan yli 20 hengen yrityksiksi", sanoo EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

EK:n mukaan Suomessa on reilut 280 000 yritystä, mutta niistä vain 85 000 työllistää ulkopuolisia. Järjestö muistuttaa, että työnantajayritysten määrä on laskenut lähes 6 000:lla vuoden 2013 jälkeen.

EK:n mukaan esimerkiksi paikallinen sopiminen ja palkan sivukustannusten kohtuullistaminen helpottaisivat työllistämistä.

"Yhtä tarpeellista on keventää työnantajan hallintokuormaa esimerkiksi järkeistämällä viranomaisvelvoitteita ja -valvontaa sekä sujuvoittamalla lupakäsittelyä. Siten yrittäjältä vapautuu aikaa pääasiaan – liiketoiminnan kasvattamiseen, oman osaamisen kehittämiseen ja työllistämiseen", EK kirjoittaa tiedotteessaan.