Karhinen toivoo positiivisuutta keskusteluun – "liian paljon ei kuitenkaan pidä odottaa" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Karhinen toivoo positiivisuutta keskusteluun – "liian paljon ei kuitenkaan pidä odottaa"

Maatalouden kannattavuustyöryhmä aikoo saada työnsä valmiiksi vuoden loppuun mennessä.
Markku Vuorikari
"Odotukset ovat varmasti korkealla ja nöyrin mielin tartun työhön. Liian paljon ei pidä kuitenkaan työryhmältä odottaa", Reijo Karhinen varoittaa.

OP:n entinen pääjohtaja Reijo Karhinen lupautui maatalouden uuden kannattavuustyöryhmän puheenjohtajaksi, vaikka tiesi edessä olevan poikkeuksellisen työläs asia.

Yli 40 vuotta maataloutta läheltä seuranneen Karhisen mukaan maataloudella on ollut vaikea aikoja ennenkin, mutta "näin hankalaa aikaa ei ole ollut ennen. Se ei kuitenkaan anna oikeutta nostaa käsiä pystyy, etteikö jotain voida tehdä."

Karhinen toivoo, että maataloudesta ja sen kannattavuudesta saadaan aikaan rakentava ja positiivinen keskustelu. "Hyväksytään, että Suomi tarvitsee oman kannattavan maataloustuotannon."

"Odotukset ovat varmasti korkealla ja nöyrin mielin tartun työhön. Liian paljon ei pidä kuitenkaan työryhmältä odottaa."

Maatalouden kannattavuuden parantamisesta on tehty viime vuosina useita selvityksiä, mutta tilanne ei ole parantunut. "Ehkä löydettävissä on uusia näkökulmia", Karhinen miettii.

Pääministeri Juha Sipilä pyysi tiistaina Karhista kannattavuustyöryhmän johtoon. Tässä vaiheessa on vielä kovin vähän kerrottavaa, Karhinen kertoi MT:lle keskiviikkona aamusta.

"Ensimmäiset keskustelut on käyty ministeri Lepän kanssa ja lähipäivinä täsmennetään ajatuksia siitä, mitä aiotaan tehdä."

Työryhmän kokoonpanostakaan ei ole vielä tietoa.

Tarkoitus on, että työryhmä saa työnsä valmiiksi vuoden loppuun mennessä. Lisäksi työn edetessä Karhinen lupaa väliaikatietoja.

Lue lisää

Historia toistaa nyt itseään – mutta tällä kertaa Suomen nostaa kriisistä digi- ja ilmasto-osaaminen, uskoo Reijo Karhinen

Kolme on joukosta poissa

Yhteinen ruokapöytä -keskustelufoorumin jäsenet nimitettiin – puheenjohtajana toimii vuorineuvos Reijo Karhinen

Markkinatalouden ärhäkkä unilukkari