"Todennäköisesti päivystys<b> </b>lakkaa kahden kuukauden päästä", maaseudun taksit hämmentyivät uudistuksesta - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

"Todennäköisesti päivystys lakkaa kahden kuukauden päästä", maaseudun taksit hämmentyivät uudistuksesta

Heinäkuun alussa toteutunut taksialan vapautuminen ja Kela-kyytien uudelleenjärjestely hämmentävät taksialan yrittäjiä. Pelkoa on varsinkin maaseudun palvelujen heikentymisestä.
Sanne Katainen
Taksiyrittäjä Jukka Suvannon mukaan ilman Kela-kyytejä ala ei kannattaisi.

”Todennäköisesti päivystys lakkaa kahden kuukauden päästä”, taksiyrittäjä Teuvo Sundberg kertoi Jokioisten taksikopilla maanantaina.

Pienillä paikkakunnilla, kuten Jokioisissa, valtaosa taksikuskien leivästä tulee valtion kassasta. Sundberg kertoo, että Kela-korvattujen matkojen osuus on jopa 90 prosenttia ajoista. Loput kymmenen prosenttia on pääasiassa baarikyytejä Forssaan.

Myös lappajärveläinen taksinkuljettaja Seppo Viinamäki kokee maaseudun jääneen uutta taksilakia kirjoitettaessa unohduksiin.

”Suurin ongelma maaseudulla on yöpäivystysvelvollisuuden poistuminen. Tämä tietää varmasti monilla paikkakunnilla sitä, että asiakkaiden on vaikea saada yöaikaan taksia kuljettajien nukkuessa."

Lue lisää

Taksiuudistuksen korjaussarja saa kannatusta – alan yrittäjät peräävät laittomien kimppakyytien kitkemistä

Mikko Kärnä kanteli helsinkiläisen taksiyhtiön toiminnasta tietosuojavaltuutetulle – nyt hän kehuu kompensoineensa kaikki veromaksajien piikkiin tekemänsä taksimatkat, kun yhtiö sai kymmenien tuhansien eurojen seuraamusmaksun

Joka kolmas taksiyrittäjä menettänyt yli 80 prosenttia liikevaihdostaan

Taksiliiton mukaan nykyisen taksiverkoston tulevaisuus on uhattuna ilman kuntien toimia: "Yrittäjät ovat todellisessa ahdingossa"