SDP:n paikallispoliitikon paita rinnastaa pääministeri Sipilän natseihin – "Arveluttavaa ja huonoa huumoria" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

SDP:n paikallispoliitikon paita rinnastaa pääministeri Sipilän natseihin – "Arveluttavaa ja huonoa huumoria"

Jyväskyläläinen varakaupunginvaltuutettu Jani Närhi (sd.) seisoi puolueensa teltalla päällään paita, jossa on Juha Sipilän naamakuva sekä iskulause "arbeit macht frei".
Joonas Könttä
SDP:n Jani Närhi esiintyi lauantaina Tikkakoskella puolueensa kojulla päällään paita, jossa on Juha Sipilän kasvot sekä natsien vanha iskulause "arbeit macht frei", suomeksi: työ vapauttaa. Iskulausetta käytettiin toisen maailmansodan aikaan natsien keskitysleireillä, joissa tapettiin miljoonia juutalaisia.

Jyväskyläläinen varavaltuutettu Jani Närhi (sd.) esiintyi tänään lauantaina iltapäivällä Tikkakosken Tohinat -tapahtumassa päällään paita, jossa on pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kuva ja teksti "arbeit macht frei".

Jyväskylän Tikkakoskella järjestetyssä tapahtumassa myös paikalla ollut keskustalainen kaupunginvaltuutettu Joonas Könttä otti tapahtumasta kuvan ja kritisoi asiaa tuoreeltaan Facebook-tilillään.

"Arbeit macht frei - ”työ vapauttaa” - oli natsien keskitysleirien sisäänkäyntien iskulauseena. Leireillä tapettiin miljoonia juutalaisia. Nyt tämä sama iskulause pääministeri Sipilän kuvan yläpuolella koristaa demarien varavaltuutetun t-paitaa, samalla kun kansanedustaja (sd.) hymyilee kauniisti vieressä valokuvaa varten", Könttä kirjoittaa.

"Enpä olisi demarien toivonut Jyväskylässä tällaista natsi-vertausta levittävän, vaikka eivät Suomen pääministeristä ilmeisesti pidäkään. Tai sitten tämä "natsihuumori" ei vain minuun uppoa", Könttä jatkaa.

MT yritti tänään lauantaina tavoitella Jani Närheä kommentoimaan tapahtunutta, tässä onnistumatta.

Jyväskylän SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Ahti Ruoppila oli paikan päällä SDP:n teltalla Tikkakoskella samanaikaisesti varavaltuutettu Närhen kanssa.

"Meillä on aika monenlaista paitaa, en osaa sanoa, mitä ihmisillä on päällään. Olen kyllä nähnyt sellaisen paidan muualla", Ruoppila kommentoi tuoreeltaan.

Närhi on nähty ja kuvattu tällainen paita päällä. Mitä mieltä olet siitä?

"On se arveluttavaa ja huonoa huumoria. Saa olla jyrkkiäkin mielipiteitä, mutta varsinkin tällaisia natsirinnastuksia pitäisi välttää tekemästä", Ruoppila vastaa.

Lue lisää aiheesta:

SDP:n paikallispoliitikko puolustaa kyläjuhlien paitavalintaansa

Lue lisää

HS-gallup: SDP:n kannatus nousi yli 22 prosentin

"Pohjoiskarjalaisetkaan eivät lennä ilman siipiä" - Finnairin suunnitelmat närästävät maakunnissa

HS: Hallituksen ravintolatukiasiassa yllätyskäänne – keskusta vetikin tuen pois hallituksen käsittelystä

Antti Rinne ei myönnä MT:lle, että olisi torpedoinut Päivi Nergin valintaa VM:n kansliapäälliköksi