Juha Sipilä: "Tarvitsemme kaikki käytössä olevat voimat ja keinot tulevaisuuden ruuantuotannon turvaamiseksi" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Juha Sipilä: "Tarvitsemme kaikki käytössä olevat voimat ja keinot tulevaisuuden ruuantuotannon turvaamiseksi"

Hallitus aikoo läpivalaista nykyisen kilpailulain riippumattomalla selvityksellä sekä panostaa uusiiin innovaatioihin ja ilmastonmuutokseen varautumiseen.
Pekka Fali
Sipilä luottaa Reijo Karhisen työryhmään.

"Luonto on koetellut viljelijöitämme kahtena peräkkäisenä vuotena", pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kirjoittaa kolumnissaan.

"Viime vuonna vettä tuli liikaa. Tänä vuonna kärsimme sen puutteesta. Kun pohjalla on lisäksi Venäjän markkinoiden sulkeutuminen, vaikeuskerroin vain kasvaa. Tarvitsemme kaikki käytössä olevat voimat ja keinot tulevaisuuden ruuantuotannon turvaamiseksi."

Hän kirjoittaa, että 86,5 miljoonan euron yli 80 miljoonaa käytetään akuutin kriisin hoitamiseen kansallisten tukien, luonnonhaittakorvauksen, energiaveron palautuksen sekä lomitusmaksujen viivästyskoron alentamisen avulla.

"Loppuosalla rakennamme tietä pitkän aikavälin kannattavuudelle: ministeri (Jari) Lepän (kesk.) ensitöinään jalalle laittama elintarvikemarkkinalaki tuo mukanaan reiluja kauppatapoja valvovan valtuutetun. Näin viljelijöille saadaan turvaa neuvotteluihin."

Sipilä kuvailee, että vuorineuvos Reijo Karhinen on käynyt rivakasti työhön tämän visaisen ongelman ratkaisemiseksi.

"Budjettiriihen yhteydessä päätimme hänen ehdotuksensa pohjalta muun muassa läpivalaista nykyisen kilpailulain riippumattomalla selvityksellä, panostaa elintarvikeviennin koulutukseen ja uusin vientiresursseihin, sekä panostaa uusiin innovaatioihin ja ilmastonmuutoksen varautumiseen."

Lue koko kolumni:

Juha Sipilä Viljelijöiden ja suomalaisen ruuan puolesta

Lue lisää

Hallitukselta odotetaan tänään päätöksiä yritystuista

Historia toistaa nyt itseään – mutta tällä kertaa Suomen nostaa kriisistä digi- ja ilmasto-osaaminen, uskoo Reijo Karhinen

Kolme on joukosta poissa

Kommentti: Juha Sipilän hallituskausi oli RKP:lle kuin neljän vuoden painajaisuni