Politiikka

MTK:n Marttilalta tuki vihreiden maatalousohjelmalle: "Varsin punnittua tekstiä poliittiseksi ohjelmaksi"

Vihreiden puoluevaltuuskunnan viime sunnuntaina hyväksymä maatalousohjelma tähtää Suomen maatalouden kehittämiseen ja eläintuotteiden kulutuksen vähentämiseen.
Carolina Husu
Marttila osoittaa tviittinsä maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtaja Silja Keräselle.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila antaa pikaviestipalvelu Twitterissä tukensa vihreiden maatalousohjelmalle.

"Muutamasta kohdasta olen eri mieltä, mutta onnittelut @SiljaMP ja kumppanit mittavasta työstä. Tämä on varsin punnittua tekstiä poliittiseksi ohjelmaksi", Marttila kirjoittaa.

Marttila osoittaa tviittinsä maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtaja Silja Keräselle.

Vihreiden puoluevaltuuskunnan viime sunnuntaina hyväksymä maatalousohjelma tähtää Suomen maatalouden kehittämiseen ja eläintuotteiden kulutuksen vähentämiseen. Sen mukaan maatalouden tulee olla myös taloudellisesti kestävää ja viljelyn kannattavuuden on parannuttava.

Toisaalta säiden ja luonnon armoilla toimivan maatalouden on sopeuduttava ilmaston muuttumiseen tilanteeseen. vihreiden maatalousohjelman mukaan maatalous tulee saada nykyistä huomattavasti enemmän mukaan ilmastotalkoisiin. Yksi keino tähän on ohjelmassa esitetty eläinperäisten tuotteiden hintaohjaus.

Ohjelmassa kiinnitetään huomiota myös muun muassa siihen, että viljelytavoilla voidaan vaikuttaa maatalouden ilmastopäästöihin.

"Viljelytapoja kehittämällä hiiltä voidaan saada sitoutumaan peltoihin entistä tehokkaammin. Maatalouden yhteydessä on myös huomattavat mahdollisuudet osallistua puhtaamman energian tuotantoon biokaasulaitoksilla ja aurinkovoimaloilla. Pyrkimyksenä pitää olla se, että maatalous muuttuu nettohiilipäästäjästä hiilinieluksi", maatalousohjelman valmistelua johtanut Keränen sanoo tiedotteessa.

Vihreiden maatalousohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Eduskuntavaalit ratkaistiin Oulussa

Näihin puolueisiin suomalaiset luottavat

MTK:n Marttila vastaa Hemilän kritiikkiin: "Eihän kukaan pysty kirjoittamaan täyttä dynamiittia kymmeniä sivuja"