Politiikka

Sipilä: Oululaisvaltuutetun ihmisroskapuheet eivät ole keskustan linjan mukaisia – pitää lähtöpasseja silti yllättävinä

Vihreistä voi oppia, pääministeri Juha Sipilä kommentoi.
Riikka Moilanen nimitti syrjäytyneitä henkilöitä "ihmisroskaksi" valtuustokeskustelussa maanantaina. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mukaan keskustalaisen kaupunginvaltuutetun Riikka Moilasen puheet syrjäytyneistä henkilöistä eivät ole puolueen linjan mukaisia.

Moilanen nimitti syrjäytyneitä henkilöitä "ihmisroskaksi" Oulun kaupunginvaltuuston keskustelussa maanantaina.

Sipilän mukaan Moilasen puheet eivät kuitenkaan anna aihetta mihinkään toimiin keskustan puolelta.

"On selvä asia, että se mitä hän sanoi, ei ole keskustan linjan mukaista. Omaan arviooni tietenkin vaikuttaa se, että hän saman tien pyysi kahteenkin kertaan kokouksessa anteeksi tuota lipsahdustaan", Sipilä sanoi toimittajille eduskunnassa.

"Kyllä minusta suomalaiseen yhteiskuntaan kuuluu se, että virheitä tulee, niistä voi oppia ja ne voi myös saada anteeksi", Sipilä sanoi.

"Se, että ihmisarvo on jakamaton, se on tietenkin meille kaikille selvää."

Sipilän mukaan hän ei ole ollut yhteydessä Moilaseen asian tiimoilta.

Moilanen on toiminut terveyspalveluja tuottavan Pihlajalinnan Oulun yksikön toimitusjohtajana. Pihlajalinna ilmoitti tiistaina, että Moilasen työsuhde yrityksessä on päättynyt. Yhtiön mukaan Moilasen puheet Oulun kaupunginvaltuustossa eivät vastaa yhtiön arvoja.

Sipilä piti Moilasen lähtöpasseja Pihlajalinnasta yllättävänä ratkaisuna.

"Jonkun verran se ihmetystä herättää kyllä, koska hän (Moilanen) välittömästi huomasi virheensä ja välittömästi pyysi sitä anteeksi ja pahoitteli. Mutta tietenkin tämä on työnantajan ja työntekijän välinen asia, johon minulla ei ole sananvaltaa", Sipilä sanoi.

Moilanen edustaa Oulun kaupunginvaltuustossa keskustaa ja on toiminut aiemmin myös kansanedustajana. Hän istui eduskunnassa vuosina 2003–07.

Moilasen puheenvuorosta syntyi myös sosiaalisessa mediassa vilkasta keskustelua.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sipilä: "Jatkan kansanedustajana työtä Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan hyväksi"

Aikamme uusia ilmiöitä

Hallitus vaihtui