Stubb astuu parrasvaloihin Strasbourgissa - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Stubb astuu parrasvaloihin Strasbourgissa

Euroopan investointipankin varapääjohtajan Alexander Stubbin odotetaan tänään kertovan, että hän asettuu kisaan Euroopan kansanpuolueen (EPP) kärkiehdokkuudesta.

EU-vaalien suurimman puolueen kärkiehdokas saattaa nousta komission johtoon.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen (kok.) ja kokoomuksen mepit ovat kaikki paikalla tiedotustilaisuudessa Ranskan Strasbourgissa. Tilaisuus alkaa kello 17 Suomen aikaa.

Stubbin päätöksen pystyi lukemaan vähintään rivien välistä jo maanantaina Financial Timesista.

–  Tulen pienestä maasta. Tiimini on todella pieni. Mutta olen tehnyt sen aiemmin, eikä sitä koskaan tiedä, Stubb maalaili talouslehdelle ja lupaili positiivista viiden viikon kampanjaa.

Stubbia ennen kisaan Euroopan kansanpuolueen (EPP) kärkiehdokkuudesta on ilmoittautunut saksalainen Manfred Weber. Kisasta saattaa tulla kahdenvälinen, sillä brexit-neuvottelija Michel Barnier ei ole lähdössä mukaan. Mukaan voi ilmoittautua vielä pari viikkoa.

EPP:n puoluekokous päättää kärkiehdokkaasta 7.–8. marraskuutta Helsingissä. Komission nykyinen puheenjohtaja luxemburgilainen Jean-Claude Juncker ei asetu enää ehdolle.

Lue lisää

Oppositiossa erilaisia näkemyksiä ulkoministerin viranhoidon edellytyksistä: Jussi Halla-ahon mielestä Haaviston uskottavuus kärsii rikosepäilyistä – Kai Mykkänen uskoo hänen ammatti-ihmisenä pystyvän hoitamaan ulkoministerin virkaansa

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen iloitsee politiikan tasa-arvoistumisesta: "Kunhan on riittävän terve itsetunto ja luottaa itseensä, ei tarvitse edes miettiä sitä ottaako vuoden vapaata lapsen syntyessä vai ei"

Komissio uhkaa perua sovun maatalouspolitiikan siirtymäkaudesta – MTK:n Marttila jyrähtää: "Maanviljelijöitä ei saa käyttää pelinappuloina"

MTK:n Viljasen mukaan ympäristöministeri Mikkosen suurin ongelma on asenne – "Jos viljelijät koetaan vastapuoleksi, heijastuu se kaikkiin asiakysymyksiin"