Kokoomusmepit hehkuttavat Stubbia: "unelmaehdokas komission johtoon" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Kokoomusmepit hehkuttavat Stubbia: "unelmaehdokas komission johtoon"

"On suorastaan välttämätöntä, että Stubb on mukana tavoittelemassa EPP:n kärkiehdokkuutta", korostaa Sirpa Pietikäinen.
PAsi Leino
Alexander Stubb

"Vankka poliittinen kokemus, vahva arvopohja sekä uuden sukupolven johtajuustaidot nostavat Alex Stubbin unelmaehdokkaaksi komission johtoon." Näin hehkuttavat tuoreeltaan kokoomusta edustavat Suomen europarlamentaarikot Sirpa Pietikäinen, Henna Virkkunen ja Petri Sarvamaa.

"On tärkeää, että Euroopan tulevaisuutta ratkaistaessa on mukana vahvasti pohjoismainen ja kokoomuslainen näkemys oikeusvaltioperiaatteesta, demokratiasta, perusoikeuksista ja vahvasta hyvinvointiyhteiskunnasta", Pietikäinen arvioi.

Hänen mukaansa on "suorastaan välttämätöntä", että Stubb on mukana tavoittelemassa EPP:n kärkiehdokkuutta.

Virkkunen kiittelee Stubbia vankasta kokemuksesta ja kestävistä arvoista. Lisäksi tällä on hänen mukaansa tahto viedä EU:ta eteenpäin.

"Teknologian murros, kansainvälinen kauppa, ilmastonmuutos, turvallisuus, maahanmuutto – näissä asioissa Euroopan on otettava vahvaa globaalia johtajuutta."

Sarvamaa muistuttaa, että Stubbilla on yhteensä 15 vuoden kokemus komissiosta Romano Prodin kabinetista sekä EU-parlamentista. Lisäksi hän on toiminut Suomen pääministerinä sekä ulko- ja valtiovarainministerinä.

Lue lisää

EU:ssa pitää ottaa järki käteen metsäasioissa

Suomalaiset mepit iloitsivat puurakentamisen mainitsemisesta EU:n tulevaisuuspuheessa: "Hyvä, ettei puuta nähdä vain nieluna"

Metsäraportista käydään tulista vääntöä EU-parlamentissa – Ville Niinistö: "Jos muutosehdotukset eivät mene läpi, todennäköisesti äänestän strategiaa vastaan"

Suomen alkoholin etämyyntikielto on laiton – EU:n komissio vastasi Petri Sarvamaan kirjalliseen kysymykseen