Politiikka

Viidennes pomoista häviää kun Ruokavirasto aloittaa – ei pitäisi näkyä viljelijän palvelussa

Myös kauppaa valvovan elintarvikevaltuutetun toimisto sijoittuu Ruokavirastoon, jos eduskunta hyväksyy sitä koskevat esitykset.
Johannes Tervo
Antti-Jussi Oikarinen johtaa vuoden alussa toimintansa aloittavaa Ruokavirastoa.

Ensi vuoden alusta aloittavassa Ruokavirastossa on noin 20 esimiestehtävää vähemmän, kuin nykyisissä virastoissa. Ruokavirastoksi yhdistyvät Maaseutuvirasto, Elintarviketurvallisuusvirasto ja Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskus.

"Esimiesten määrä vähenee viidenneksen nykyisistä sadasta kahdeksaankymmeneen", viraston pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen kertoi mediatilaisuudessa perjantaina.

Viraston budjetti on kuitenkin sama kuin nykyisillä, eli noin 70 miljoonaa euroa. Varsinaista säästötavoitetta sille ei asetettu, mutta Oikarinen sanoo, että jos säästötarvetta tulee, niitä helpompi etsiä yhdestä suurvirastosta kuin nykyisistä kolmesta.

Viraston päätoimipaikka on Seinäjoki, mutta henkilöstö jatkaa nykyisissä 20 toimipaikassa, eikä kenenkään tarvitse muuttaa.

Myös kauppaa valvovan elintarvikevaltuutetun toimisto sijoittuu Ruokavirastoon, jos eduskunta hyväksyy sitä koskevat esitykset.

Viljelijöiden palvelut tuki- ja tarkastusasioissa jatkuvat Oikarisen mukaan entisellään.

"Koko ajan on lähdetty siitä, että muutos ei saa, eikä tule vaikuttamaan viljelijöiden palveluihin."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lihan alkuperämerkinnät tehdään asianmukaisesti jo useimmissa ravintoloissa: "Aika vaivaton menettely"

Luomu- ja luonnonhaittakorvausten maksatus alkaa toukokuun loppupuolella

Keskushallinnon vastaisku