LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Politiikka

Henna Virkkunen haluaa leikata EU:n maatalous- ja aluetukia

Europarlamentaarikko Virkkunen (kok.) ei pidä järkevänä nykytilannetta, jossa noin 70 prosenttia EU:n budjetista käytetään maatalous- ja aluetukiin.
European Union
Jyväskyläläinen Henna Virkkunen on ollut Euroopan parlamentin jäsen vuodesta 2014.

Kokoomuslainen europarlamentaarikko Henna Virkkunen pitää EU:n maatalous- ja aluetukien osuutta EU:n budjetissa liian suurena.

"Nyt juuri neuvotellaan, miten uudistetaan EU:n budjettia 2020-luvulle. Tällä hetkellähän jopa 70 prosenttia budjetista käytetään maatalous- ja aluetukiin. Se on mielestäni aivan liian iso määrä", Virkkunen painottaa.

Henna Virkkusen mukaan EU:ssa on painetta maatalous- ja aluetukien laskemiseen.

"On keskusteltu, että maatalous- ja aluetukien osuus saisi olla korkeintaan noin 60 prosenttia budjetista, mikä on järkevä suunta. Maatalousbudjettia pitää pienentää ja sen sijaan panoksia on lisättävä tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä opiskelijavaihtoon."

Virkkunen sivusi maatalous- ja aluetukiasiaa puhuessaan eurooppalaisista liikenneverkoista Keski-Suomi raiteille -liikennefoorumissa Jyväskylässä tänään maanantaina.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Budjettikomissaarin vetoomus ei yllättänyt pääministeri Antti Rinnettä – kritiikki on ollut kovaa, mutta Rinne näkee polkuja ratkaisuun

Suomi maksoi EU:lle viime vuonna lähes puoli miljardia euroa enemmän kuin sai – jäsenyys maksaa 105 euroa jokaista suomalaista kohti

Vääntö maatalousrahojen leikkausta vastaan EU:ssa on alkanut – "Kaikki ei mennyt kuin Strömsössä"