Politiikka

Perustuslakivaliokunta aloitti sote-mietintöjen käsittelyn – tänään valitaan asiantuntijat

Politiikka 09.11.2018

Ei ole varmaa, ehtiikö perustuslakivaliokunta käsitellä soten kolme mietintöluonnosta ennen joulua.


Puheenjohtaja Annika Lapintien (vas.) mukaan valiokunta keskustelee tänään lähinnä siitä, keitä asiantuntijoita se kuulee. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Perustuslakivaliokunta on aloittanut sote-mietintöluonnosten käsittelyn. Puheenjohtaja Annika Lapintien (vas.) mukaan valiokunta keskustelee tänään lähinnä siitä, keitä asiantuntijoita se kuulee.

Perustuslakivaliokunnan sote-käsittely tulee viemään useita viikkoja. Sen jälkeen se antaa kommenttinsa jälleen sosiaali- ja terveysvaliokunnalle, joka laatii niiden pohjalta varsinaiset mietinnöt.

Tiedustelulakipaketti on Lapintien mukaan jo pitkällä, mutta lisäksi perustuslakivaliokunnan käsiteltävänä on paljon budjettilakeja, joita "letitetään" sopiviin väleihin.

Lapintie ei ole varma, ehtiikö perustuslakivaliokunta käsitellä soten kolme mietintöluonnosta ennen joulua.

"Se on siinä rajoilla, että ollaanko ehditty kuulla kaikki tarvittavat asiantuntijakommentit siihen mennessä vai meneekö tammikuulle", Lapintie sanoi keskiviikkona.

Se ainakin on erittäin todennäköistä, että eduskunnan suureen saliin sote-lait eivät ennen joulua ehdi äänestettäviksi, mikä taas tietänee maakuntavaalien siirtymistä syksyyn.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT