Kansalaispuolue ja siniset vaaliliittoihin Vaasan ja Oulun piireissä - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Kansalaispuolue ja siniset vaaliliittoihin Vaasan ja Oulun piireissä

Puolueet uskovat saavansa eduskuntaan ainakin kaksi edustajaa per piiri yhdistetyin voimin:
Markku Vuorikari
Sami Kilpeläinen sai keskustan riveissä 2003 noin 4 000 ääntä, mutta ei päässyt eduskuntaan. Nyt hän uskoo ainakin kahteen paikkaan sekä Oulun että Vaasan piireissä vaaliliittojen ansiosta.

Sininen Tulevaisuus ja Kansalaispuolue kertovat muodostavansa vaaliliittoja ensi kevään eduskuntavaaleissa. Liitoista on jo sovittu Vaasan ja Oulun vaalipiireissä, mutta Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläisen mukaan hänen puolueensa voi tehdä niitä muuallekin Sinisten tai muiden puolueiden kanssa.

Kyseessä on tekninen ehdokaslistojen yhdistäminen: ääniä kerätään yhdessä, mutta puolueilla on omat ehdokaskyltit ja vaalikampanjat.

Kilpeläisen mukaan puolueita yhdistävät muun muassa isänmaallisuus sekä alueiden ja heikoimpien ihmisten puolustaminen.

"Olen itse keskustataustainen ja saanut paljon palauteta sitä, kuinka isot puolueet ovat hylänneet maakunnat ja maaseudun. Vaikka ne pääsisivät hallitukseen, mikään ei muutu."

"Kyllä veroeurot haetaan vaikka pitkospuiden päästä, mutta palveluita ei tuoda", sinisten kansanedustaja Reijo Hongisto lisää.

Hankkeen takana on myös sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.), joka on Kilpeläisen ohella ehdolla Oulun vaalipiirissä, sekä Hongiston tapaan Vaasan vaalipiirissä vaikuttava Piia Kattelus (kp.). Yhteistyöllä tavoitellaan ainakin kahta kansanedustajaa kummastakin vaalipiiristä. Vaasan vaalipiiristä valitaan kaikkiaan 16 ja Oulun vaalipiiristä 18 kansanedustajaa.

Lue lisää

Jari Lindström leimattiin duunarien pahimmaksi viholliseksi – irtisanottu paperimies nousi valtakunnan huipulle mutta ei ikävöi ministerikaudesta "yhtäkään päivää"

Arla laskee jokaisen maitotilansa hiilijalanjäljen – euromääräisiä kannustimia aletaan rakentaa aikaisintaan ensi vuonna

Simon Elo siirtyy kokoomukseen – "Olen tolkun oikeistokonservatiivi"

Lännen Media: Simon Elo eroaa sinisistä – jatkaa Espoon valtuustossa