Politiikka

Keskustan Juha Sipilä jyrähti kokoomukselle ja SDP:lle "Huhut kertovat, että Helsingin kabineteissa rakennetaan sinipunaa jo toden teolla"

Pääministeri Sipilä julisti vaalitaiston alkaneeksi.
Carolina Husu
Keskustajohtaja, pääministeri Juha Sipilä löi kierroksia käynnistymässä olevaan vaalikamppailuun.

Keskustajohtaja, pääministeri Juha Sipilä on lyönyt kierroksia käynnistymässä olevaan vaalikamppailuun. Puolueväelle puhunut Sipilä haastoi erityisesti hallituskumppani kokoomusta ja oppositiopuolue SDP:tä. Juuri näiden puolueiden taakse keskusta on jäänyt kannatusmittauksissa.

Sipilän puheissa vilahtivat lauantaina muun muassa nimitykset "vihervasemmisto" ja "punavihreät". Samassa yhteydessä hän viittasi "vapaavuorelaisuudella" Helsingin pormestariin Jan Vapaavuoreen (kok.) ja tämän kaupunkipolitiikkaan.

"Keskusta on tämän ajan vastavoima ainakin kolmelle asialle: vapaavuorelais–vihervasemmistolaiselle keskittämispolitiikalle, korporaatioiden (etujärjestöjen) sinipunalle sekä valheellisia lupauksia antavalle populismille", Sipilä sanoi puoluevaltuuston kokouksessa Turussa.

Keskustajohtaja vihjaili myös, että niin sanottu sinipuna eli SDP:n ja kokoomuksen hallituspohja olisi jo rakenteilla.

"Huhut kertovat, että Helsingin kabineteissa rakennetaan sinipunaa jo toden teolla", Sipilä sanoi.

Hän ei kuitenkaan esittänyt tarkempia perusteluja väitteelleen.

Sipilän mukaan keskustan tulevaisuus ja ensi kevään vaalimenestys ovat joka hetki hänen mielessään. Puoluejohtaja sanoi jakavansa kentältä tulleen huolen siitä, että hän on liiaksi pääministeri ja liian vähän keskustan puheenjohtaja.

"Omaa tunnelmaani kuvaa parhaiten valtava riittämättömyyden tunne. Miten ihmeessä ehtisin tavata enemmän ihmisiä, kuunnella ja keskustella, ottaa vastaan vinkkejä ja kritiikkiä", Sipilä pohdiskeli.

Kannatusmittauksissa keskusta on jäänyt kolmanneksi selvästi oppositiopuolue SDP:n ja hallituskumppani kokoomuksen taakse. Keskustan kannatus on ollut noin 15,5–16,5 prosenttia tässä kuussa julkaistuissa HS:n ja Ylen kannatusmittauksissa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutiskommentti: Saarikon tuki

Postipomolla myös pointti

Sipilän mielestä keskusta sai "turhaan köniin" – "En ymmärtänyt, että sotesta voisi tulla niin kova vääntö", hän sanoo uutuuskirjassa