Keskustan Kalmari toivoo, että EU:n ja Venäjän välisistä pakotteista luovuttaisiin - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Keskustan Kalmari toivoo, että EU:n ja Venäjän välisistä pakotteista luovuttaisiin

Kansanedustaja Anne Kalmarin (kesk.) mukaan pakotepolitiikan höllentäminen ei kuitenkaan ole mahdollista juuri nyt.
Petteri Kivimäki
Maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja, keskustan kansanedustaja Anne Kalmari sivusi EU:n ja Venäjän pakotepolitiikkaa puheenvuorossaan MTK-Keski-Suomen syyskokousväelle eilen maanantaina Laukaassa.

Keskisuomalainen kansanedustaja Anne Kalmari (kesk.) pohtii, miten tehokkaita EU:n ja Venäjän väliset pakotteet ovat Euroopan maaperällä tapahtuvien kriisien hoitamisessa.

"Yleisesti ottaen kannattaisi miettiä, että voisiko olla muita tehokkaampia keinoja ratkaista Venäjän ja Ukrainan välinen kriisi, kuin nykyiset pakotteet", Kalmari täsmentää.

Kalmari itse toivoo, että pakotteista voitaisiin jollain aikavälillä luopua.

"Suomen ja Baltian elintarvikesektorit ovat joutuneet ottamaan pakotteiden kautta vastaan erittäin raskaan iskun. Uskon, että neuvotteluissa Venäjän kanssa voitaisiin päästä parempiin tuloksiin, jos jännitteitä lievennettäisiin", Kalmari pohtii.

Toisaalta Kalmari ei usko, että pakotteita voisi purkaa juuri nyt.

Venäjän ja Ukrainan välit ovat kiristyneet uudelleen äärimmilleen, kun Venäjän erikoisjoukot ottivat haltuunsa kaksi Ukrainan pientä tykkivenettä ja laivaston hinaaja-aluksen Krimin niemimaan edustalla Mustallamerellä marraskuun lopussa.

"Ymmärrän myös sitä keskustelua, joka edelsi pakotteisiin tarttumista vuonna 2014, kun Venäjä ja Ukraina ajautuivat konfliktiin. Tilanne on ollut ja on vakava. Olen kuitenkin sitä mieltä, että Minskin sopimuksessa kaikkien osapuolten olisi nyt tultava vastaan", Kalmari toteaa.

Lue lisää

Afrikka ansaitsisi yhteisen maatalouspolitiikan

Putin: Venäjä on ohittanut koronatartuntojen huipun, sotilasparaati kesäkuussa

Venäjän talouden ennustetaan supistuvan koronakeväänä lähes 10 prosenttia

Espanjassa maskipakko kaikille kuusi vuotta täyttäneille – maskia käytettävä, kun turvaväliä ei voi pitää