Politiikka

Oulun tapahtumat järkyttivät Juha Sipilää: "Lapseen kohdistuva seksuaalirikos on epäinhimillinen teko, jonka pahuutta ei voi käsittää"

Oikeusvaltiossa syylliset saavat rangaistuksen etnisyydestä riippumatta, pääministeri linjaa.
Lapseen kohdistuva seksuaalirikos on epäinhimillinen teko, sanoo pääministeri Juha Sipilä (kesk.). LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Oulun tapahtumat ovat herättäneet laajaa järkytystä ja syystä, sanoo pääministeri Juha Sipilä (kesk.) lausunnossaan. Hän huomauttaa, että oikeusvaltiossa syylliset saavat rangaistuksen etnisyydestä riippumatta. Rikoksen uhrin kärsimystä ei voi kuitenkaan mitenkään poistaa.

Pääministeri painottaa, että Oulun tapauksen tutkinnasta ja tiedottamisesta vastaa poliisi ja tuomiosta oikeuslaitos. Oulun poliisi tutkii parhaillaan kolmea vakavaa lapseen kohdistunutta seksuaalirikosta. Rikoksista epäillään yhteensä yhdeksää ulkomaalaistaustaista miestä.

"Jokaisella on oikeus koskemattomuuteen. Kyse on perustavaa laatua olevasta asiasta. Tätä oikeutta on puolustettava kaikissa tilanteissa ja sen loukkauksiin on puututtava. Lapseen kohdistuva seksuaalirikos on epäinhimillinen teko, jonka pahuutta ei voi käsittää", Sipilä sanoo lausunnossaan.

Pääministerin mielestä seksuaalirikosten rangaistusten on vastattava kansan oikeustajua.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Professori neuvoo, mitä keskustan pitäisi tehdä seuraavaksi: "Kaikki mätäpaiseet pitäisi puhkaista"

Keskustan meppiehdokas Kemppainen: Sipilän nimetön arvostelu ongelmallista – "Miksi kriitikot eivät ole saaneet suutaan auki aiemmin?"

Kaikkonen ja Vanhanen puolustavat Sipilää – "Mainettaan parempi"