Politiikka

Saarikko asettaa työryhmän pohtimaan rokotuskattavuuden parantamista

Ministerin mukaan jo nyt on olemassa hyviä ehdotuksia rokotuskattavuuden tukemiseksi, mutta niiden valmistelu pitää tehdä huolellisesti.
Lapsella hiljattain todettu tuhkarokko Luodon kunnassa on herättänyt laajalti keskustelua rokotuskattavuuden tilasta. Kuvituskuvaa. Lehtikuva / Mikko Stig

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) asettaa työryhmän selvittämään, miten rokotuskattavuutta voidaan ylläpitää ja parantaa, sosiaali- ja terveysministeriö kertoi keskiviikkona.

Työryhmä asetetaan lähiaikoina, ja sen toimikausi kestää maaliskuun loppuun asti. Laaja-alaisen työryhmän asettamisesta on jo sovittu ministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kesken.

Saarikon mukaan jo nyt on olemassa hyviä ehdotuksia rokotuskattavuuden tukemiseksi, mutta niiden valmistelu pitää tehdä huolellisesti.

"Esimerkiksi mahdolliset lasten ja nuorten sosiaalietuuksia ja rokotusten vapaaehtoisuutta koskevat lainsäädännön muutokset pitää arvioida huolellisesti suhteessa perusoikeuksiin", Saarikko sanoi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tutkijat löysivät keinon, jolla saatiin parannettua influenssan rokotuskattavuutta – yli 2100 influenssatapausta voitaisiin estää

Työryhmä parantaisi rokotuskattavuutta – keinoina neuvoloiden lisäaukiolot ja tekstiviestit

Savonlinnan tuhkarokkotapauksesta aiheutuva soittourakka jatkuu yhä – sairastunut oli Punkaharjun leirikeskuksessa