Politiikka

Nissan suunnittelee vetävänsä puutteellisesti testattuja kulkuneuvoja markkinoilta

Useat työntekijät ovat myöntäneet tehneensä "sopimattomia" testejä muun muassa jarruille.
Nissanin toimitusjohtaja Carlos Ghosn pidätettiin marraskuussa. LEHTIKUVA/AFP

Autoyhtiö Nissan suunnittelee taas vetävänsä markkinoilta "sopimattomasti" testattuja kulkuneuvoja, Nikkei Asian Review kirjoittaa. Tämä tapahtuu vain pari kuukautta sen jälkeen kun japanilainen autonvalmistaja julkaisi suunnitelman parantaa laadunvalvontaansa.

Useat työntekijät ovat myöntäneet tehneensä "sopimattomia" testejä muun muassa jarruille. Yritys harkitsee julkistavansa uuden markkinoiltavedon jo tässä kuussa.

Nissanin toimitusjohtaja Carlos Ghosn pidätettiin marraskuussa epäiltynä siitä, että hän on ilmoittanut tulonsa virallisissa talouslausunnoissa usean miljoonan dollarin verran alakanttiin viiden viimeisen vuoden aikana. Hänet on erotettu tehtävästään.

Viime vuonna valmistaja joutui vetämään markkinoilta yli miljoona ajoneuvoa myönnettyään, että henkilökunta ilman vaadittavaa auktorisointia oli suorittanut joidenkin autojen viimeisiä tarkastuksia.

Erillisessä jutussa heinäkuussa Nissan myönsi, että tietoja päästöistä ja polttoaineen kulutuksesta oli muutettu tahallisesti.

Aiheet Nissan
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nissanin robottitaksit asiakkaiden testattavaksi maaliskuussa – tarkoitus tuoda liikenteeseen vuoteen 2020 mennessä

Elsi Kataisen vaalivalvojaiset olivat tunteiden vuoristorataa – illan lopuksi Kuopiossa juhlittiin europarlamentaarikkoa

Keskustan Pekka Puska: Vaaleissa voitti eurooppalaisen yhteistyön linja