Politiikka

Uusnatsien mielenosoitus lähtenyt liikkeelle

STT:n paikalla olevan toimittajan mukaan mielenosoittajia on runsaat parisataa.
Ihmiset kokoontuivat uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoitukseen Helsingin Kaisaniemeen. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoitusmarssi on lähtenyt liikkeelle Helsingin Kaisaniemestä. Joukko on ilmoittanut kulkevansa Kallion kautta Töölöön.

STT:n paikalla olevan toimittajan mukaan mielenosoittajia on runsaat parisataa. Kokoontuneiden joukossa on muun muassa joitakin kymmeniä Soldiers of Odin -katupartioliikkeen jäseniä ja muutama kymmenen ihmistä Vastarintaliikkeen tunnuksissa.

Mielenosoituksen kärjessä kulkevilla on suuret hakaristiliput. Mielenosoittajat nimittelevät muun muassa pääministeri Juha Sipilää (kesk.), valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok.), presidentti Sauli Niinistöä ja europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa (ps.) kansanpettureiksi.

Uusnatsimielenosoittajia on saapunut paikalle ainakin Ruotsista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Elämäni maahanmuuttajien Suomessa

Rasismi iski myös Pekka Haaviston lähipiiriin – "Antonion eteläamerikkalaisten ystävien myyntipöytiä on kaadettu kesällä"

Poliisi ei palauta takavarikoimiaan hakaristilippuja "ainakaan toistaiseksi" – tutkitaan, oliko kiihottamista kansanryhmää vastaan