Politiikka

Poliisi takavarikoi natseilta hakaristiliput

Mielenosoittajat ovat nimitelleet muun muassa pääministeriä, valtiovarainministeriä, presidenttiä ja europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa (ps.) kansanpettureiksi.
Poliisi otti kiinni neljä mielenosoittajaa ja takavarikoi hakaristiliput. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

Poliisi on takavarikoinut uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoittajilta hakaristiliput. Samalla se otti kiinni neljä mielenosoittajaa. Kulkue keskeytettiin hetkeksi Hakaniemeen, mutta nyt se jatkaa matkaansa.

Hakaniementorille on kokoontunut runsaasti vastamielenosoittajia, jotka huutavat "ei natseja Kallioon".

Mellakkavarusteisia poliiseja on paikalla paljon, ja osa heistä on aseistautunut paineilma-asein.

Mielenosoittajajoukko on ilmoittanut kulkevansa Kallion kautta Töölöön.

STT:n paikalla olevan toimittajan mukaan mielenosoittajia on pari-kolmesataa. Kokoontuneiden joukossa on muun muassa joitakin kymmeniä Soldiers of Odin -katupartioliikkeen jäseniä ja muutama kymmenen ihmistä Pohjoismaisen vastarintaliikkeen väreissä.

Mielenosoittajat ovat nimitelleet muun muassa pääministeri Juha Sipilää (kesk.), valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok.), presidentti Sauli Niinistöä ja europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa (ps.) kansanpettureiksi.

Uusnatsimielenosoittajia on saapunut paikalle ainakin Ruotsista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Elämäni maahanmuuttajien Suomessa

Rasismi iski myös Pekka Haaviston lähipiiriin – "Antonion eteläamerikkalaisten ystävien myyntipöytiä on kaadettu kesällä"

Poliisi ei palauta takavarikoimiaan hakaristilippuja "ainakaan toistaiseksi" – tutkitaan, oliko kiihottamista kansanryhmää vastaan