Politiikka

Väyrynen: Seitsemän tähden liikkeen kannattajakortit saadaan kasaan parissa viikossa – ehdokkaita asetetaan eduskunta- ja eurovaaleihin

Paavo Väyrynen kutsuu Seitsemän tähden liikkeen vaaliehdokkaiksi niin sitoutumattomia kuin muiden puolueiden jäseniä.
Jaana Kankaanpää
Veteraanipoliitikko Paavo Väyrynen on irrottautunut entisestä puolueestaan keskustasta. Väyrynen aikoo osallistua eduskunta- ja eurovaaleihin Seitsemän tähden liike -puolueen listoilla. Seitsemän tähden liikettä ei ole viety puoluerekisteriin, sillä kannattajakorttien kerääminen on kesken.

Seitsemän tähden liikkeen rekisteröityminen puoluerekisteriin on puolueen perustajan Paavo Väyrysen mukaan enää parin viikon päässä.

"Viimeksi kun tarkistin, oli kannattajakortteja laskettu yli 4 000. Niitä kertyy lisää tällä hetkellä niin nopealla tahdilla, että tarvittava määrä on kasassa parissa viikossa", Väyrynen kommentoi MT:lle.

Uuden puolueen vieminen puoluerekisteriin edellyttää Suomessa 5 000 kannattajakorttia.

Väyrynen kertoo, että Seitsemän tähden liike asettaa ehdokkaitaan keväällä sekä eduskunta- että eurovaaleihin.

"Eduskuntavaalien ehdokaslistat on jätettävä maaliskuun alussa. Kiirehdimme tähtiliikkeen saamista puoluerekisteriin, jotta vaaleihin pystytään valmistautumaan kunnolla."

Väyrysen mukaan hänen puolueluomuksensa kieltäytyy vaaliliitoista. Toisaalta konkaripoliitikko toivottaa niin sitoutumattomat kuin muiden puolueiden jäsenet tervetulleiksi ehdokaslistoilleen.

"Voimme hyväksyä ehdokkaaksi sitoutumattomien lisäksi myös muiden puolueiden jäseniä, jos he hyväksyvät tähtiliikkeen tavoitteet."

Lue lisää

Pääministeri Marin käytti tilaisuutensa

MTV: Hallitus päässyt sopuun yritystuista

Paavo Väyrynen kiittelee puoluekokouksen siirtoa syksyyn – ja lähtee puheenjohtajakisaan yhdellä ehdolla

29 vuotta Esko Ahosta Sanna Mariniin – valtakunnan ykkösvaikuttajan paikka on haastava ja tuulinen