Politiikka

IS: Puolustusvoimien suunnitelmissa sodan ajan drone-lennättäjäjoukot

Puolustusvoimat on lähestynyt kirjeitse ihmisiä, jotka ovat harrastuksensa tai ammattinsa puolesta hakeneet lupaa kopterin lennättämiseen.
Pääesikunnan tiedotuspäällikkö Max Arhippainen sanoo Ilta-Sanomille, että Puolustusvoimat selvittää dronejen käyttömahdollisuuksia, mutta ei tähdennä, millaiseen käyttöön ne voitaisi valjastaa.

Puolustusvoimat suunnittelee uuden sodan ajan joukon perustamista. Se on suunnitelmansa vuoksi lähestynyt kirjeitse miehittämättömien lennokkien lennättäjiä.

Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan Puolustusvoimat on lähettänyt kirjeitä ihmisille, jotka ovat harrastuksensa tai ammattinsa puolesta hakeneet Liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta lupaa kopterin lennättämiseen. Heiltä on kysytty kiinnostusta toimia uudessa sodan ajan joukossa, joka mahdollisesti hyödyntäisi kaupallisten lennokkien suorituskykyjä.

Pääesikunnan tiedotuspäällikkö Max Arhippainen sanoo Ilta-Sanomille, että Puolustusvoimat selvittää dronejen käyttömahdollisuuksia, mutta ei tähdennä, millaiseen käyttöön ne voitaisiin valjastaa.

Arhippaisen mukaan dramaattisia muutoksia Puolustusvoimien joukkorakenteeseen ei kuitenkaan ole suunnitteilla.

Ilta-Sanomat kertoo myös, että tuoreen lakimuutoksen myötä Puolustusvoimilla on ensi vuoden alusta alkaen mahdollisuus puuttua voimakeinoin vahingolliseen dronejen lennättämiseen.

Käytännössä Puolustusvoimat voisi siis pudottaa sen alueella lennätettävän lennokin.

Lue lisää

Video: Posiolla eksynyt vaeltaja sytytti nuotion, jotta poliisin drone löytäisi hänet – laitteiden avulla on löydetty jo kymmeniä eksyneitä

Helsingissä lauantaina kuullun pamauksen syy ei ole selvinnyt – ei lähtöisin maaperästä, myös meteori epätodennäköinen

Puolustusministeri Kaikkonen Ylellä: Reserviläisten taidot halutaan nykyistä paremmin käyttöön

HS: Maavoimien taistelujoukkojen panssaroitu kuljetuskalusto uusitaan - tavoitteena käyttää joukkoja joustavasti koko Suomen alueella