LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Politiikka

A-tuottajien ja A-rehun johtoon valittu Reijo Flink aloittaa tehtävissään luottavaisena, "toivon, että myös HKScan tervehtyy"

Flink hoitaa toistaiseksi oman toimensa ohella myös Itikka osuuskunnan ja Lihakunnan toimitusjohtajan tehtäviä. Osuuskunnat ovat aloittaneet seuraajan etsinnän.
Kaj Kusnetsov
Reijo Flink uskoo lihan kulutuksen pysyvän jatkossakin vakaana.

A-tuottajien ja A-rehun johtoon valittu Reijo Flink aloittaa uusissa tehtävissään luottavaisena, vaikka vaihdos tuli äkkiä ja yllätyksenä.

Flink ottaa Atrian varatoimitusjohtajan paikalta kilpailija HKScanille siirtyneen Jari Leijan tehtävät.

”Luottavaisena lähden tehtävään vaikka ympäripyöreitä päiviä tässä saa tehdä. Molemmat organisaatiot ovat vakaalla pohjalla”, Flink kertoo MT:lle.

Hän on aiemmin työskennellyt Itikka osuuskunnan ja Lihakunnan toimitusjohtajana ja myös A-Rehun ja A-tuottajien hallituksissa. "Olin aikaan myös A-rehun ensimmäinen toimitusjohtaja."

Flink hoitaa toistaiseksi oman toimensa ohella myös Itikka osuuskunnan ja Lihakunnan toimitusjohtajan tehtäviä. Osuuskunnat ovat aloittaneet seuraajan etsinnän.

Leijan lähtö kilpailijan leipiin tuli Flinkin mukaan täytenä yllätyksenä. Alan kilpailu on kiristynyt ja kannattavuus koko ajan heikentynyt.

"Kymmenessä vuodessa suurimpien lihayritysten liikevoitot ovat puolittuneet."

Erityisen heikko tilanne on HKScanissa. Flink toivoo kilpailijan selviävän kuitenkin vaikeuksistaan. "Toivon, että HKScan tervehtyy. Se olisi kaikkien kannalta hyvä."

Lihan kulutuksen hän uskoo pysyvän vakaana. "Broileri kasvaa, nauta on vakaata ja siassa palataan muutaman vuoden takaisiin kulutusmääriin. Lihan kulutus kokonaisuutena ei näytä vähenevän, vaikka lehdistö käykin sotaa sitä vastaan."

Lue lisää

Atria lahjoittaa 65 000 euroa tutkimukseen – "Atrian näkökulmasta on tärkeää, että Suomessa toimii alueellisesti elinvoimaisia yliopistoja ja korkeakouluja"

"Jos useita ihmisiä sairastuisi, sillä olisi hyvin nopeasti vaikutuksia”: Rehutehtaat pyörivät toistaiseksi normaalisti, mutta riskiin varaudutaan

Isot lihatalot korottavat tuottajahintoja ensi vuonna, tilojen kustannuspaineisiin summat ovat yhä liian pieniä – "28 vuotta olen firmassa ollut, mutta en koskaan tällaisessa tilanteessa"

Myös A-Rehu valmis tuomaan viljaa tarvittaessa: "Emme voi jättää kenenkään karjaa ruokkimatta"