Politiikka

Mikko Kärnä jyrähtää Postille blogissaan: "Jälleen uusi ämpärillinen kylmää vettä maaseudun ihmisten niskaan"

Päätös postilentojen lopettamisesta loukkaa keskustapoliitikon mielestä maaseudun ihmisten yhdenvertaisuutta.
Jaana Kankaanpää
Posti on perustellut ratkaisuaan ilmastonmuutoksen torjumisella sekä kustannussäästöillä.

Keskustapoliitikko ja entinen kansanedustaja Mikko Kärnä ottaa Uuden Suomen blogissaan kantaa Postin päätökseen lopettaa postilennot vuodenvaihteessa.

Kärnän mukaan päätös on "jälleen kerran uusi ämpärillinen kylmää vettä lappilaisten ja kaikkien maaseudun ihmisten niskaan".

Posti on perustellut ratkaisuaan ilmastonmuutoksen torjumisella sekä kustannussäästöillä. Keskustapoliitikko huomauttaa, että Postin päätöksen takia lappilaisten ja monella muulla alueella asuvien lähettämiä pikakirjeitä ei jaeta seuraavana päivänä.

Kärnä muistuttaa, että lääkäreiden, terveydenhuollon ammattihenkilöstön ja eläinlääkäreiden ottamia kiireellisiä laboratorionäytteitä toimitetaan jatkuvasti pohjoisesta etelään analysoitaviksi.

"Osa tällaisista näytteistä pilaantuu, mikäli niitä ei toimiteta vastaanottajalle heti seuraavana päivänä. Päätöksen myötä onkin todennäköistä, että tiettyjä tutkimuksia ei toteuteta pohjoisessa enää lainkaan", hän kirjoittaa.

Päätös postilentojen lopettamisesta loukkaa keskustapoliitikon mielestä maaseudun ihmisten yhdenvertaisuutta. Hän vaatii, että valtion tulee varmistaa kaikkien kriittisten näytteiden toimitus tarvittaessa vuorokauden kuluessa.

Kärnän blogikirjoituksen pääset lukemaan tästä.

Lue myös:

Postilennot loppuivat vuodenvaihteessa – Postin johtaja: "Tarve on käynyt yhä vähäisemmäksi"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikko Kärnä hämmästelee ympäristöministeri Mikkosen lausuntoja: "Yksiselitteisesti hallitusohjelman vastaisia"

Mikko Kärnä ei pyri keskustan puheenjohtajaksi – perustelee päätöstä ristiriitoja ja tunteita herättävällä profiilillaan

Keskusta saamassa kunnon kisan