Politiikka

MT:n vaalipaneeli: Vain vihreät ja vasemmistoliitto kannattavat Suomen omaa lentoveroa

Useimmat puolueet säätäisivät lentoveron vain globaalilla tai EU:n yhteisellä päätöksellä.
Jarkko Sirkiä
MT:n ja MTK:n vaalipaneeli pidettiin Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla.

Enemmistö puoluejohtajista ei säätäisi Suomeen kansallista lentoveroa.

MT:n ja MTK:n vaalipaneelissa lentoveroa Suomen itsenäisenä päätöksenä kannattivat vain vasemmistoliiton Li Andersson ja vihreiden Pekka Haavisto.

Haaviston mukaan lentovero olisi luonteva ensimmäinen askel, tosin sen vaikutus olisi lähinnä symbolinen. Rinnalle tarvittaisiin lisäpanostuksia raideliikenteeseen, jotta lentämiselle olisi tarjolla vaihtoehtoja.

Porvaripuolueet verottaisivat lentämistä vain EU:n yhteisellä tai globaalilla päätöksellä.

SDP:n Sanna Marinin mukaan lentoveroa pitäisi selvittää ensi vaalikaudella. Hän painotti vastauksessaan päästökaupan laajentamista lentoliikenteessä.

Paavo Väyrynen ei kiristäisi lentämisen hintaa.

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho pitää lentoveroa sosiaalisesti epäoikeudenmukaisena, koska lentolippujen kallistuminen ei hetkauta hyvätuloisia.

Vasemmistoliiton Li Andersson oli päinvastaista mieltä: Hän muistutti MT:n kyselyn tuloksista, joista ilmeni että lentoveroa vastustavat erityisesti paljon lentävät, hyvätuloiset kaupunkilaiset.

Katso MT:n ja MTK:n vaalipaneeli:

Kielletäänkö Suomessa pian lentäminen, betonirakentaminen ja turvemaiden käyttö? Seuraa suorana: Puolueiden puheenjohtajat MT:n ilmastopaneelissa klo 10

Lue lisää

Suo-ojilla tehoa hiilensidontaan

Lukijalta: Miten vihreät ratkaisevat energiantarpeen? Olisi mukava kuulla, kun hekään eivät halua elintason laskevan keskiajan tasolle

Vihreiden unelma on utopiaa

Pekkarisen kritiikillä heikko pohja