Katso tallenne MT:n ilmastoaiheisesta vaalipaneelista - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Katso tallenne MT:n ilmastoaiheisesta vaalipaneelista

Kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat osallistuivat Maaseudun Tulevaisuuden ja MTK:n vaalikeskusteluun.
Sanne Katainen
MT:n vaalipaneeli järjestettiin keskiviikkona Helsingin ylioppilastalolla. Kuvassa ovat Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen (vas.), vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin, vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.

Puolueiden puheenjohtajat kohtasivat keskiviikkona MT:n puolitoistatuntisessa eduskuntavaalipaneelissa. Koko tilaisuus on nyt katsottavissa verkossa.

Maaseudun Tulevaisuus ja MTK järjestivät ilmastoaiheisen paneelin puolueiden puheenjohtajille Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä.

Poliitikot vastaavat samoihin kysymyksiin, joita MT kysyi suomalaisilta joulukuun puolivälissä tehdyssä mielipidetutkimuksessa.

Vanhalla ylioppilastalossa Helsingissä järjestettävään keskusteluun osallistuivat lähes kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat, keskustan Juha Sipilä, kokoomuksen Petteri Orpo, sinisten Sampo Terho, vihreiden Pekka Haavisto, Perussuomalaisten Jussi Halla-Aho, vasemmistoliiton Li Andersson, Kristillisdemokraattien Sari Essayah sekä Seitsemän tähden liikettä edustava Paavo Väyrynen. Ruotsalaista kansanpuoluetta edusti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Thomas Blomqvist ja SDP:tä varapuheenjohtaja Sanna Marin.

Ilmastoaiheisen paneelin juonsivat MT:n päätoimittaja Jouni Kemppainen ja uutispäällikkö Niklas Holmberg. Tilaisuuden twitter-tunnus on #äänimaalle.

Lue lisää

MTK:n Viljasen mukaan ympäristöministeri Mikkosen suurin ongelma on asenne – "Jos viljelijät koetaan vastapuoleksi, heijastuu se kaikkiin asiakysymyksiin"

Puolet viljelijöistä tyytyväisiä MTK:n edunvalvontaan koronakriisissä – "Hajautettu yhteiskuntarakenne on osoittanut vahvuutensa, mutta yksikään puolue ei nosta sitä esille, ei edes keskusta"

Edunvalvonta on vaikea laji

Hallitus kannattaa EU:n 30 prosentin suojelutavoitetta