Politiikka

Sanna Marin perustelee Facebookissa SDP:n hakkuukantaa – "Hakkuutasolottoon ei nykyisten epävarmojen lukujen valossa pidä lähteä mukaan"

Politiikka 09.01.2019

Sdp:n varapuheenjohtaja kirjoittaa: "Minua ei päästetty MTK:n paneelissa helpolla, eikä pidäkään päästää. Ilmastonmuutos on ihmiskunnan tulevaisuuden vakavin kysymys ja puolueet pitää laittaa koville."


Sanne Katainen
Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen laittoi SDP:n varapuheenjohtajan Sanna Marin tiukoille MT:n ilmastopaneelissa keskiviikkona.

Sanna Marinilta tivattiin MT:n ilmastopaneelissa tiukasti SDP:n kantaa metsien hakkuisiin. SDP:n varapuheenjohtaja Marin sijaisti paneelissa puolueen puheenjohtajaa Antti Rinnettä.

Marin julkaisi illalla Facebook-päivityksen ilmastopolitiikasta, jossa hän perustelee kantaansa.

"Minua ei päästetty MTK:n paneelissa helpolla, eikä pidäkään päästää. Ilmastonmuutos on ihmiskunnan tulevaisuuden vakavin kysymys ja puolueet pitää laittaa koville. Ymmärrän senkin, että muissa puoluejohtajissa voi herättää hämmennystä se, että SDP haluaa perustaa oman arvionsa luotettavaan ja ajantasaiseen tieteelliseen tietoon", Marin kirjoittaa Facebookissa.

Hänen mukaansa Suomen keskeiset ilmastopoliittiset asiantuntijat ovat varoittaneet, ettei uusimpien lukujen epävarmuuden takia puolueiden pidä nyt lukita kantaansa hakkuutasoon.

"Itse toimin juuri näin, enkä taivu painostuksen alla. Epäilen vahvasti, onko puheenjohtajilla edes yhteneväinen näkemys siitä, mitä lukua tarkoitetaan kun puhutaan nykyisestä hakkuutasosta." Marin jatkaa.

SDP on Marinin mukaan sitoutunut ilmaston lämpenemisen rajoittamiseen 1,5 asteeseen ja nieluilla on keskeinen rooli tavoitteen saavuttamisessa.

"Kuten puheenjohtaja Rinne on todennut: jos nielut kasvavat, hakkuita voidaan lisätä. Kokonaisuuden pitää olla Suomen ilmastotavoitteiden mukainen. Tämä on vastuullinen linja. Hakkuutasolottoon ei nykyisten epävarmojen lukujen valossa pidä lähteä mukaan."

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT