Politiikka

"Kasvis-homo-fillareihin" kyllästynyt Timo Soini väläyttää politiikasta luopumista ja ennustaa Eurojytkyä: "Vanhat EU-puolueet ottavat lukua urakalla"

"Merkit ovat selvät, etenkin suurissa jäsenmaissa", ulkoministeri arvioi.
Kari Salonen
Timo Soini pohtii lähtemistä eurovaaliehdokkaaksi.

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) kirjoittaa kolumnissaan, että hänen kokemuksensa ja nenänsä sanovat, että keväällä tulee EU-vaaleissa EU:n laajuinen Iso Eurojytky.

"Vanhat EU-puolueet ottavat lukua urakalla. Sekä perinteinen keskusta-oikeisto että sosialistit. Turpaan tulee, jotta tukka lähtee. Merkit ovat selvät, etenkin suurissa jäsenmaissa. Tyytymättömyys kukkii samalla kuin vanhojen puolueiden rappio rehottaa."

"Merkit siis ovat selvät. Kyse on siitä, mitä tulevat voittajat voitollaan tekevät? Pystyvätkö yhteistyöhön? Haluavatko sitä vai käytetäänkö EU:ta puhujalavana kotimaan poliittista kulutusta varten?"

Kutkuttaa, Soini kuvailee. Olisi parlamentissa paikka hänellekin?

"Tiedän, että olisi ja että kysytty on. Haluanko enää? Vai onko nyt hyvä aika pistää pillit pussiin ja lopettaa politiikka tykkänään. Kerralla ja kunnolla. Kotimaassa ja ulkomailla. Siirtyä viisaan lepoon. "

"Tottua politiikkaan Soinina ilman Soinia. Lopettaa plokin kirjoittaminen ja todeta, että pitäkää tunkkinne ja kasvis-homo-fillari ja kaikki muu vouhotusasialistanne."

Toinen vaihtoehto on olla osa Isoa Eurojytkyä, Soini maalailee.

"Jossakin roolissa. Tiedän, että se tulee. Sitä tehdään jo täyttä päätä. Kyse on siitä, että Soinilla vai ilman."

Lue koko kolumni MT:n sivuilta: Timo Soini: Tulee Eurojytky

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä haluaa lakkauttaa EU:n alueiden komitean: "Tarvitsemme lisää tehokkaampaa aluepolitiikkaa ja vähemmän byrokratiaa"

Britannian Johnson tapaa EU-komission Junckerin maanantaina – "Ei ole syytä olla optimistinen"

Suomi haluaa ulottaa ilmastonäkökulman myös talouskysymyksiin – kokouksessa esillä myös päästökauppa ja lentovero