Politiikka

Poliittiset nuorisojärjestöt haluavat torjua ilmastonmuutosta

Nuorisojärjestöjen varjohallituksen keskeisimmät uudistustavoitteet ovat laaja vihreä verouudistus, kuntauudistus, kunnianhimoinen ilmasto-ohjelma sekä sosiaaliturvan uudistus.
LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Koululaiset osoittivat mieltään ilmastomuutosta vastaan perjantaina.

Ilmastonmuutoksen torjuminen on yksi tulevan hallituksen tärkeimpiä tehtäviä, katsovat varjohallitusta muodostavat poliittiset nuorisojärjestöt. Päätavoitteisiin kuuluvat myös hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuuden turvaaminen työllisyysasteen nostamisella ja osaamisella, ihmisoikeusmyönteinen politiikka sekä Suomen kansainvälisen aseman vahvistaminen EU:ssa ja muissa instituutioissa.

Nuorten hallitusneuvotteluissa päädyttiin esittämään SDP:n, kokoomuksen ja RKP:n vähemmistöhallitusta. Hallituksenmuodostajana toimii Demarinuorten Mikkel Näkkäläjärvi.

Nuorten hallitusneuvottelujen pohjaksi sovittiin etukäteen eduskunnan paikkamäärät. Sen perusteella nuorten varjohallituksen hallituspuolueissa on 99 kansanedustajaa: SDP:llä 48, kokoomuksella 42, ja RKP:llä 9.

Nuorisojärjestöjen varjohallituksen keskeisimmät uudistustavoitteet ovat laaja vihreä verouudistus, kuntauudistus, kunnianhimoinen ilmasto-ohjelma sekä sosiaaliturvan uudistus. Verotuksen painopistettä halutaan siirtää työn verotuksesta kulutuksen ja ilmastohaittojen verotukseen. Ilmasto-ohjelmassa sitoudutaan kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n tavoitteiden mukaisiin toimiin sekä luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Luomumaito myy mutta osin väärin perustein – paremmat vaihtoehdot ovat tulossa

Kuutin huono alku heijastuu aikuisuuteen – lihava kuutti menestyy elämässä

Viestintäilmasto on muutoksessa