Politiikka

HS: Perussuomalaisten Halla-aho puuttunut ainakin kaksi kertaa nuorisojärjestön ääriajatteluun

Halla-aho muun muassa kirjoitti, että fasististen ja kansallissosialististen näkemysten esittäminen vahingoittavat puoluetta ja sen poliittisia tavoitteita.
LEHTIKUVA / Markku Ulander
Helsingin Sanomien mukaan perussuomalaisen puolueen ja nuorisojärjestön välit alkoivat tulehtua jo keväällä 2018.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ojentanut ainakin kaksi kertaa perussuomalaisten nuorisojärjestön jäseniä ääriajattelusta, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Nuorisojärjestö Ps-nuoret siirtyi aiempaa radikaalimman nationalismin linjalle syyskokouksessaan viime marraskuussa. Vallan ottivat niin kutsutut etnonationalistit, joilla on emopuoluetta rajummat näkemykset esimerkiksi siitä, ketä voidaan pitää suomalaisena. Etnonationalismi korostaa geenejä ja kaukaisia sukujuuria.

Helsingin Sanomien mukaan puolueen ja nuorisojärjestön välit alkoivat tulehtua jo keväällä 2018. Tuolloin Halla-aho lähetti ojentavan sähköpostin Ps-nuorten jäsenille nähtyään ruutukaappauksia Facebook-viesteistä, joita järjestön suljetussa Facebook-ryhmässä oli kirjoitettu. Halla-aho muun muassa kirjoitti, että fasististen ja kansallissosialististen näkemysten esittäminen vahingoittavat puoluetta ja sen poliittisia tavoitteita.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ylen gallup: Perussuomalaiset jatkaa suosituimpana puolueena, kannatus 20,6 prosenttia

Perussuomalaiset vaativat lisää rahaa hoitajamitoitukseen ja poliiseille

HS-gallup: Perussuomalaiset jatkaa selvästi suosituimpana puolueena - kokoomus ja SDP pienessä nousussa