Politiikka

Hallitus ei pidä hätäkokousta Oulun tapausten vuoksi

Oulun kaupungin johdon kanssa pidetyssä tapaamisessa olivat mukana pääministeri Juha Sipilä (kesk.), sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.).
Lehtikuva / Timo Heikkala
Sipilän mukaan on todennäköistä, että Oulun tapauksista keskustellaan myös valtioneuvoston istunnossa torstaina.

Hallitus ei pidä erillistä hätäkokousta Oulun seksuaalirikosepäilyjen vuoksi, sanoi pääministeri Juha Sipilä (kesk.) toimittajille Oulussa.

Sipilän mukaan ministerit ovat tänään puhuneet asiasta puhelimitse. Sipilän mukaan on todennäköistä, että Oulun tapauksista keskustellaan myös valtioneuvoston istunnossa torstaina.

Oulun kaupungin johdon kanssa pidetyssä tapaamisessa olivat mukana Sipilän lisäksi sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.).

"Poikkeuksellisesta määrästä ei puhuta, mutta jokainen tapaus on liikaa", sanoi Sipilä tapaamisen jälkeen haastattelutilaisuudessa.

Sipilältä kysyttiin myös, nouseeko maahanmuutto kevään eduskuntavaalien pääkysymykseksi. Hän vastasi, että se on yksi aihe muiden joukossa.

"Maahanmuutto on yksi kysymys, ilmastonmuutos on toinen, talous ja työllisyys ja niin edelleen", vastasi Sipilä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oulussa useista alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista epäilty mies vangittiin – uusi rikosepäily tammikuulta

Maahanmuutosta vaaliteema

Keskustan Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle seksuaalirikosepäilyjen vuoksi