SDP:n toinen varapuheenjohtaja Feldt-Ranta jää sairauslomalle eduskunnasta – ei asetu ehdolle eduskuntavaaleissa - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

SDP:n toinen varapuheenjohtaja Feldt-Ranta jää sairauslomalle eduskunnasta – ei asetu ehdolle eduskuntavaaleissa

Maarit Feldt-Rannan oli määrä sijaistaa osaltaan SDP:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä, jonka sairausloman pitkittymisestä kerrottiin aiemmin tällä viikolla.
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.

SDP:n toinen varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta jää sairauslomalle eduskunnasta eikä asetu enää ehdolle eduskuntavaaleissa. Kansanedustaja Feldt-Ranta, 50, kertoo sosiaalisessa mediassa ja verkkosivuillaan, että hänen mahasyöpänsä on uusiutunut.

Hänen oli määrä sijaistaa osaltaan SDP:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä, jonka sairausloman pitkittymisestä kerrottiin aiemmin tällä viikolla. Rinne joutui alun perin sairaalaan Espanjassa keuhkokuumeen vuoksi, mutta kertoi tiistaina että hänelle tehtiin Suomeen palaamisen jälkeen myös sepelvaltimon pallolaajennus.

Rinteen sairausloma jatkuu näillä näkymin helmikuun loppuun saakka, ja ensisijaisesti häntä sijaistaa varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin.

Feldt-Rannalta leikattiin vatsasyöpä elokuussa 2009. Hän palasi tervehdyttyään eduskuntaan seuraavan vuoden maaliskuussa, mutta syöpä uusiutui vuonna 2013, jolloin Feldt-Ranta oli myös pitkällä sairauslomalla.

Lue lisää

Marinin suosio kantaa demareita

Maskivelvoite saattaa tulla toisen korona-aallon iskiessä — THL:n suositusta maskien käytöstä odotetaan torstaina

Demokraatti: SDP:ltä varovaista tukea eläkeläisten verotuksen uudistamiselle

Karjanlanta ideologisessa hyötykäytössä