SDP:n toinen varapuheenjohtaja Feldt-Ranta jää sairauslomalle eduskunnasta – ei asetu ehdolle eduskuntavaaleissa - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

SDP:n toinen varapuheenjohtaja Feldt-Ranta jää sairauslomalle eduskunnasta – ei asetu ehdolle eduskuntavaaleissa

Maarit Feldt-Rannan oli määrä sijaistaa osaltaan SDP:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä, jonka sairausloman pitkittymisestä kerrottiin aiemmin tällä viikolla.
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.

SDP:n toinen varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta jää sairauslomalle eduskunnasta eikä asetu enää ehdolle eduskuntavaaleissa. Kansanedustaja Feldt-Ranta, 50, kertoo sosiaalisessa mediassa ja verkkosivuillaan, että hänen mahasyöpänsä on uusiutunut.

Hänen oli määrä sijaistaa osaltaan SDP:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä, jonka sairausloman pitkittymisestä kerrottiin aiemmin tällä viikolla. Rinne joutui alun perin sairaalaan Espanjassa keuhkokuumeen vuoksi, mutta kertoi tiistaina että hänelle tehtiin Suomeen palaamisen jälkeen myös sepelvaltimon pallolaajennus.

Rinteen sairausloma jatkuu näillä näkymin helmikuun loppuun saakka, ja ensisijaisesti häntä sijaistaa varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin.

Feldt-Rannalta leikattiin vatsasyöpä elokuussa 2009. Hän palasi tervehdyttyään eduskuntaan seuraavan vuoden maaliskuussa, mutta syöpä uusiutui vuonna 2013, jolloin Feldt-Ranta oli myös pitkällä sairauslomalla.

Lue lisää

Muikku-ukko on korkein arvonimi, jonka 70 vuotta täyttävä Erkki Liikanen on koskaan saanut

Erkki Liikanen on huolissaan nuorten syrjäytymisestä: pelkän peruskoulun käyneillä jopa rikollisuusaste on kaksinkertainen verrattuna muuhun ikäluokkaan

Miten SDP, perussuomalaiset ja keskusta ajavat maaseudun asiaa? Näin puoluesihteerit kommentoivat MT-kyselyä

Empivä Sanna Marin sai mitä tilasi - seuraavina vuosina kannattaa tilata muuta