Politiikka

Mikko Kärnä: "Pääkaupungin pomojen tavoitteena on ministeriö, jonka kautta pumpattaisiin rahaa kaupungistumiskehityksen vauhdittamiseen eduskunta ohittaen"

Keskustan entinen kansanedustaja kysyy kolumnissaan, eikö mikään riitä Helsingin keisarille.
Patrik Pelkonen
Kärnän mielestä Helsingin kaavoituspolitiikka on epäonnistunutta.

Keskustan entinen kansanedustaja Mikko Kärnä kuvailee kolumnissaan, että Helsingin suunnitelmissa valtion tulee esimerkiksi lisätä omaa asuntotuotantoaan pääkaupunkiseudulla, koska vuokrien hinnat ovat karanneet käsistä.

"Miksi Helsingin nykyjohto ei itse tee mitään tämän umpisurkean kaavoituspolitiikkansa korjaamiseksi vaan haluaa maksattaa laskun valtiolla?", Kärnä ihmettelee.

"Ilmeisesti kokoomusta lähellä olevat grynderit ja sosialidemokraatteja pönkittävä ay-liike käärivät nykytilanteesta niin sievoiset määrät tuohta taskuunsa, että kaavoituspolitiikkaa ei haluta korjata. Nykytilanteessa rakennellaan ylihintaisia energiasyöppöjä kerrostaloja ja vuokrataan niitä kiskurivuokrilla kaupunkiin muuttaville. Muu maa maksaa tästä loppulaskun asumistukien muodossa."

Tukia valuu jo pääkaupunkiseudulle enemmän kuin mihinkään muualle, Kärnä arvioi-

"Noin 350 miljoonaa euroa vuodessa, ja summa on kasvussa. Se on suoraa maakuntien tukea Eiran EK-eliitille ja ay-pampuille, jotka eivät oikeasti ole minkäänlaisten tukien tarpeessa."

Suunnitteilla on myös ministeriö, Kärnä kirjoittaa.

"Helsingin pomot esittävät myös kaupungistamisministeriön perustamista. Tavoitteena on perustaa ministeriö, joka valmistelisi Helsingin suhmuroimia lakiesityksiä eduskunnan käsiteltäväksi ja jonka kautta pumpattaisiin rahaa, eduskunta ohittaen, kaupungistumiskehityksen vauhdittamiseen."

"Ilmeisesti Guggenheimin kohtalo kirvelee vieläkin niin pahasti, että vastaavan toistuminen halutaan estää omalla ministeriöllä. En tiedä, ketä tulevaksi kaupungistamisministeriksi on kaavailtu, mutta halukkaita on kokoomuksella ja vihreillä varmasti jonoksi asti. (Jan) Vapaavuori (kok.) kun ei tehtävään keisarinhommiltaan ehdi."

Lue koko kolumni:

Mikko Kärnä: Joo, nou tänks!

Lue lisää