Politiikka

Uutissuomalainen: Kolmella neljästä työttömästä ajantasainen työllistymissuunnitelma

Suunnitelma laaditaan haastattelussa, joita on tarkoitus tehdä kolmen vuoden välein.
Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli joulukuun lopussa 257 000 työtöntä työnhakijaa, 39 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kolmella neljästä työttömästä oli vuoden alussa ajantasainen työllistymissuunnitelma, kertoo Uutissuomalainen. Kahdessa vuodessa on otettu suuri harppaus, sillä aluksi vain 20 prosenttia työttömistä oli haastateltu.

Haastatteluissa työttömälle laaditaan työllistymissuunnitelma. Haastattelut tehdään kolmen kuukauden välein. Hallitus lupasi vuonna 2016, että kaikki työttömät haastatellaan vuoden 2017 alusta lähtien.

Uutissuomalaisen mukaan hallituksen tavoite jää saavuttamatta. Työ- ja elinkeinoministeriö arvioi, että realistinen tavoite on haastatella 80 prosenttia työttömistä. Monille haastattelu on tarpeeton, koska henkilö on pääsemässä töihin.

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli joulukuun lopussa 257  000 työtöntä työnhakijaa, 39  000 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kokoomus julkisti työllistämiskeinonsa: porrastaisi ansiosidonnaisen, poistaisi työttömyysputken ja lisäisi paikallista sopimista

Katse maaseudun poikiin ja miehiin

Uutissuomalainen: Itä- ja Pohjois-Suomen työttömät saavat EU-rahaa viisinkertaisen määrän länteen ja etelään verrattuna