Politiikka

Yle: Varkauden kaupunki teki rikosilmoituksen Attendon hoivakodista

Hoivakodissa ei pidetty kirjaa huumausaineeksi luokiteltavan lääkeliuoksen käytöstä.

Varkauden kaupunki on tehnyt poliisille rikosilmoituksen Joroisissa sijaitsevasta Attendon hoivakoti Jalavasta, Yle kertoo.

Kaupungin edustaja kertoo Ylelle, että tutkintapyynnössä on kyse siitä, ettei Jalavassa ole pidetty kirjaa huumausaineeksi luokiteltavan lääkeliuoksen käytöstä. Itä-Suomen aluehallintoviraston mukaan liuosta oli ollut kateissa hoitokodissa.

"Siellä oli niin vakava tilanne, että tässä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tehdä rikosilmoitus", palvelualuepäällikkö Kirsi Laitinen sanoi Ylelle.

Attendo on kertonut STT:lle, että kipuliuos oli palautettu apteekkiin.

"Lääkkeet on palautettu Taulumäen apteekkiin. Valitettavasti apteekilta ei ollut pyydetty kirjallista vahvistusta lääkkeen palautuksesta, eikä siitä ollut kirjausta Jalava-hoivakodin asiakirjoissa", Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalainen kertoi eilen.

Aluehallintovirasto totesi tarkastuskäyntinsä perusteella myös, etteivät hoivakodin henkilöstömitoitus, henkilöstörakenne ja ammatillisuus vastanneet asiakkaiden tarpeita eivätkä ole luvan mukaisia.

Karjalaisen mukaan ongelmat on sittemmin korjattu ja henkilöstön määrää lisätty työvuoroissa. Tällä hetkellä hoitajamitoitus on Jalavassa Attendon mukaan 0,75.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Attendo: Kangasalan hoivakotiin palkattu lisää hoitajia – Avin määräämän uhkasakon osoittamat puutteet korjattu

Kangasalla toimivalle Attendon hoivakodille 200 000 euron uhkasakko

Valvirassa vireillä edellisvuosia enemmän kuolemantapauksia hoivapalveluissa koskevia asioita – Esperi Care kertoo tehneensä isoja muutoksia kohun jälkeen