Politiikka

Kokenut meppi hallituksen kaatumisesta: Ei yllättävää, ei vaikuta työhömme

Suomen tapaus ei ole kuluvana vuonna ensimmäinen laatuaan. Espanjan pääministeri ilmoitti helmikuussa, että maassa järjestetään ennen aikaiset vaalit.
Markku Vuorikari
Petri Sarvamaa.

Suomen hallituksen kaatuminen ei vaikuta EU-parlamentin meppien toimintaan. Europarlamentti työskentelee vielä kaksi kuukautta ennen vaalitaukoa.

"Mepin näkökulmasta hallituksen kaatuminen ei vaikuta mitenkään työhön täällä. Putkessa on paljon asioita, jotka tuutataan kevään mittaan vielä ulos", europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) kommentoi viimeisiä kuukausia ennen toukokuisia EU-parlamenttivaaleja.

Sarvamaa ei ollut yllättynyt kuultuaan uutiset.

"Kyseessä oli looginen seuraus, koska eihän tässä olisi ollut mitään enää tehtävissä. Jälkiviisastelu ei auta vaan asiasta pitää ottaa opiksi: kyseessä oli kaksi hyvin vaikeasti yhteen sovitettavaa asiaa."

Toisen hallituspuolueen mepin Elsi Kataisen (kesk.) vaalityöhön hallituksen kaatuminen ei vaikuta. Mutta vaalityön tunnelmaan kyllä.

Katainen on keskustan puoluehallituksen jäsen. Puolueessa ei ole keskusteltu pääministeri Juha Sipilän (kesk.) asemasta puoluejohtajana.

"En osaa sanoa. En usko, että meidän porukat on vaatimassa sitä", Katainen sanoo.

Hallituksen kaatuminen ei vaikuta Suomen tulevaan EU-neuvoston puheenjohtajuuskauteen, koska sen valmistelut ovat edenneet jo pitkälle. Suomi ottaa ohjat EU-neuvostosta heinäkuussa.

Lue lisää

Omaisuudensuoja on perustuslaissa

Tosi kyseessä Suomen metsille

Metsien hoidossa mikään ei riitä

Brysselissä löytyi sopu maatalouselvytyksestä – paketti odottaa europarlamentin hyväksyntää